Microsoft въвежда редица подобрения в лаунчера си за Android

Microsoft въвежда редица подобрения в лаунчера си за Android

Oт няколко години Microsoft предлага собствен лаунчер за Android, в който от компанията интегрират и част от услугите и приложенията си за мобилната платформа. Ако използвате това решение, то имаме добра новина за вас, тъй като скоро в лаунчера ще са налични редица интересни новости.

Част от тях са достъпни с новата му Preview версия, която е налична в Google Play, но бихме препоръчали да изчакате да бъдат добавени в стабилната версия, тъй като е възможно да има бъгове. Две са основните новости в новия Microsoft Launcher – тъмен режим и пейзажен изглед, а освен това има и подобрения в производителността.

Тъмният режим беше очакван, особено след добавянето му като опция в Android 10, а и заради наличието на такива решения при все по-повече приложения. Пейзажният режим също е добра добавка за пренареждане на изгледа на основния екран в съответствие с начина, по който държите телефона.

Сред останалите нововъведение е и възможност потребителите да персонализират иконите чрез отделни пакети, както и да използват адаптивни икони. За още по-висока степен на персонализиране е наличен достъп до дневен пакет с изображения от Bing, които могат да бъдат използвани за тапети. На този етап все още няма информация кога можем да очакваме добавянето на новостите в стабилната версия на лаунчера.

Източник: Aggiornamenti Lumia