Много детайли за Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ плюс куп официални снимки

Седмица преди официалното представяне на Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ германския сайт WinFuture публикува всички подробности за устройствата заедно с изобилие от техни официални изображения. Информацията потвърждава известното досега и затвърждава усещането, че става дума за еволюционни подобрения на миналогодишните модели, но с нови добавки, които да изкушат потребителите. Една от основните промени е засегнала основната камера. Тя отново използва 12MР сензор, но вече поддържа възможност за промяна на блендата между F/1.5 и F/2.4, което би трябвало да осигури оптимално качество на изображението при условия с достатъчно светлина и при снимане вечер.

Сайтът посочва, че би трябвало да видим и запис на видео с кадрова честота 960fps, но засега не осигурява повече подробности в каква резолюция ще става това. Galaxy S9+ има основна камера с втори 12МР сензор, който има фиксирана бленда от F/2.4. И двата обаче са с оптична стабилизация и ползват комбинация от лазерен и Dual Pixel автофокус за бързо фокусиране. Смартфоните са снабдени с 8МР камера за селфита, която има бленда F/1.7 и автофокус. Устройствата са получили и стерео говорители с настройка от AKG (притежание на Samsung), а при ползване с включените в комплекта слушалки AKG ще могат да осигурят обкръжаващ звук.

В други отношения ситуацията изглежда непроменена. Телефоните отново осигуряват 5,8” и 6,2” Super AMOLED дисплеи с резолюция 2960 х 1440 пиксела и съотношение 18,5:9, но зоната под тях се е свила леко. Отново е включена система за сканиране на ириса и за разпознаване на лицето на потребителя, а вече знаем, че тя ще се ползва и от функция за създаване на анимирани 3D аватари. В Европа смартфоните ще се предлагат с осемядрен чипсет Exynos 9810, а за щатските версии е предвиден Snapdragon 845.

Другото вече е известно – Galaxy S9 ще има 4GB RAM, а Galaxy S9+ ще предложи 6GB. И двата са с 64GB вградена памет с опция за увеличаване, а батериите остават непроменени, което означава, че ще са с капацитет съответно 3000 mAh и 3500 mAh. WinFuture твърди, че в Европа устройствата ще се предлагат в черно, синьо и виолетово, а продажбите ще започнат на 8 март. Очаква се предварителните поръчки да бъдат отворени веднага след премиерата на 25 февруари.

Източник: WinFuture

 • Няма да има А3 и А5 2018 - само А8 2018...
  funmobile
 • Говоря за А3-А5 2018
  Sinansi1
 • Дам, жалко е, че не го правят.
  board
 • Не мога да проумея защо не слагат 4000mah всички... Колкото и да им се свиди, поне за premium телефоните трябва да го има.
  tzincbg
 • Реално на мен лично ми е необходима поне 4000mAh батерия, 128Gb вградена памет и наистина "добра" камера и не на последно място поне 6Gb RAM. Това реално за мен е някакъв прогрес, спрямо предния модел.(Говоря за "плюсовата" версия.)
  maniaka_slr
 • А серията от доста време вече е в продажба :D Май си проспал последните месеци :D
  iWolff
 • а кога ще е премиерата на А серията ?
  Sinansi1
 • Дали ще си оправдае цената?
  A4i
 • Еми предстои да разберем колко добре ще се спрявят с преоткриването, може пък наистина да направят впечатляваща камера. Да видим.
  board