Започват продажбите в България на серията Sony Xperia XA2

Започват продажбите в България на серията Sony Xperia XA2

След седмица очакваме Sony да ни представи първите си флагмански устройства за тази година, но междувременно на българския пазар се появяват последните устройства, които бяха анонсирани в началото на тази година. Става дума за Xperia XA2 и Xperia XA2 Ultra, които предлагат предни камери с технология от флагманската серия Xperia XZ. Xperia XA2 осигурява 23МР основна камера с 1/2,3” Exmor RS for mobile сензор със светлочувствителност до ISO 12800 за по-ясни снимки при намалена осветеност. Устройството записва 4K видео и осигурява 8МР предна камера със 120-градусова оптика.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Сред другите характеристики са 5,2” Full HD дисплей с Gorilla Glass и намалени странични рамки, сензор за отпечатъци върху задния панел, чипсет Snapdragon 630, 3GB RAM, 32GB разширяема памет и батерия с капацитет 3300 mAh. Sony Xperia XA2 Ultra също има 8МР предна камера с широкоъгълна оптика, но тя вече е снабдена с LED светкавица и е допълнена от втора 16МР камера с оптична стабилизация за по-ясни селфита. Основната камера е същата – 23МР с 1/2,3” Exmor RS for mobile сензор. Устройството осигурява 6” Full HD дисплей с Gorilla Glass, заден сензор за отпечатъци, метални страни, чипсет Snapdragon 630, 4GB RAM, 32GB / 64GB разширяема памет и батерия с капацитет 3580 mAh.

Telenor вече предлага Xperia XA2 Ultra в черно и сребристо на цена от 699,99 лв. при заплащане в брой и с двугодишен договор за абонаментен план “Тотал 24,99” или за 34,99 лв. на месец при лизинг с двугодишен договор за същия абонаментен план. В края на седмицата в магазините на VIVACOM ще се появи Xperia ХA2 на цена от 20,90 лв. на месец с план Smart L+. По същото време устройството вероятно ще бъде включено и в каталога на Telenor, в който стои с надпис “очаквайте скоро”, а освен това се надяваме да го видим и сред предложенията на Мтел.