MobileBulgaria е официален партньор на Movember

MobileBulgaria е официален партньор на Movember
MobileBulgaria става официален партньор на глобалното движение Movember, чиято цел е да насочи общественото внимание към един от най-сериозните проблеми на мъжкото здраве - рака на простатата. Името на движението идва от съчетанието на две английски думи (mo - жаргон за мустаци, и November - месец ноември). За популяризиране на инициативата от Movember призовават всички мъже да си пуснат мустаци от началото на ноември и да се включат в публични дискусии на здравна тема.

"Ракът на простатата е един от основните медицински проблеми при мъжете. Тъй като силният пол е основната аудитория на MobileBulgaria, не можем да не сме съпричастни. Кампанията при това има и забавна страна, с която привлича вниманието - да си пуснеш мустак и да го поддържаш цял месец", каза Момчил Карабулев, главен редактор на MobileBulgaria.

В най-популярния сайт за технологии в България темата ще намери място чрез здравно-информационни статии. В рамките на месец ноември MobileBulgaria ще е и с променено лого - мустак ще украсява буквата М.

Movember България и MobileBulgaria канят всички привърженици на идеята да харесат страницата във "Фейсбук" www.facebook.com/MovemberBG и да присъстват на партито при старта на кампанията, което ще се състои на 1 ноември 2012 г. от 20 ч. в столичния клуб "Петното на Роршах".