Модул ще превърне Moto Z във фотоапарат за моментни снимки

Модул ще превърне Moto Z във фотоапарат за моментни снимки

Motorola постоянно разширява каталога с модули за телефоните в серията Moto Z и скоро ще добави в него още два, които се оказват доста интересни. Става дума за високоговорител, който ще поддържа виртуалния асистент на Amazon Alexa и ще позволи на потребителите да контролират различни смарт устройтва в дома си, да проверят новините или да си поръчат такси. На практика асистентът ще бъде постоянно в режим на готовност, очаквайки команди доста подобно на начина, по който работят Echo и Echo Dot.

Препоръчани оферти

Второто устройството е мобилен принтер за отпечатване на снимки, който ще се прикрепва към гърба на съвместимите телефони. В интерес на истината двата модула бяха обявени в началото на годината, но премиерата им явно наближава, защото Ивън Блас сподели официално изглеждащи снимки, показващи устройствата в големи подробности. Модулът за Alexa прилича на обикновен високоговорител, но вероятно е снабден с допълнителни компоненти като микрофони и батерия.

Принтерът носи логото на Polaroid и е снабден с бутон, който може би се ползва за активиране на камерата като в истински фотоапарат. При представянето му компанията обяви, че това е концептуален продукт, но очевидно е намерила достатъчно основания да го пусне в масово производство.  В края на септември устройството беше забелязано и в сайта на бразилския регулатор Anatel, което подсказва, че премиерата му наближава.