Motorola обяви кои модели ще обнови до Android 11

Motorola обяви кои модели ще обнови до Android 11

Много телефони започнаха да получават обновления до Android 11 и е ред и на Motorola да сподели плановете си за това. Компанията разкри кои нейни телефони ще получат новия софтуер, но не е особено конкретна кога ще стане това - в анонса се посочва, че ъпдейта ще започне през следващите месеци и зависи от партньорите на компанията.

Сред промените в Android 11 е подобрената поддръжка на приложенията за комуникация. Платформата ще комбинира всички разговори от различни приложения в специална секция в падащото меню с нотификации. Платформата ще въведе и познатите балончета за показване на различните чатове върху екрана за бързо взаимодействие без излизане от текущото приложение.

Платформата получава и ново меню, което се активира чрез продължително натискане на бутона за включване. В него са достъпни не само бутоните за изключване и рестартиране, но и такива за контрол на умните устройства в дома. В това меню са достъпни и неща като платежни методи за безконтактни разплащания и бордни карти за полети. Android 11 включва нови инструменти за контрол на личните данни.

Списък с телефоните на Motorola, които ще получат ъпдейт до Android 11:

motorola razr 5G
motorola razr 2019
motorola edge
motorola edge+
motorola one 5G
motorola one action
motorola one fusion
motorola one fusion+
motorola one hyper
motorola one vision
moto g 5G
moto g 5G plus
moto g fast
moto g power
moto g pro
moto g stylus
moto g9
moto g9 play
moto g9 plus
moto g9 power
moto g8
moto g8 power
Lenovo K12 Note

Източник: Motorola