Индия ще получи умен телевизор с марката Nokia

Индия ще получи умен телевизор с марката Nokia

Nokia стана популярна с телефоните си и мрежовото оборудване за телекоми, но изглежда скоро компанията ще постави марката си и върху малко по-нетрадиционен продукт. Заедно с индийската онлайн търговска верига Flipkart финландците ще представят телевизор, който ще е ексклузивен за страната. Flipkart ще е занимава с производството и дистрибуцията на устройството.

През 90-те години на миналия век Nokia правеше и телевизори, но след това се фокусира върху мобилните технологии. От наличната досега информация беше ясно, че моделът за Индия ще предложи звукова система с технологията JBL Audio, но след преминаването на процеса по сертификация в BIS научихме и за други негови параметри. Устройството ще включва екран с диагонал 55 инча с резолюция 4K UHD, а в софтуерно отношение ще ползва Android Pie с достъп до Play Store.

Очаква се телевизорът да предложи и технология „Intelligent Dimming“, която би трябвало да предложи по-добър контраст и по-добро възпроизвеждане на черния цвят чрез софтуерен алгоритъм. Изглежда това решение е аналог на локалното затъмняване и микро затъмняването, които се използват от други производители. Най-вероятно телевизорът на Nokia ще бъде представен през декември.

Източник: The Times of India, Flipkart