Motorola ще въведе настолен режим за избрани смартфони с Android 11

Motorola ще въведе настолен режим за избрани смартфони с Android 11

Една от компаниите, които ще представят смартфон с чипсет от серията Snapdragon 800, е Motorola. Президентът на Motorola Mobility Сержио Буниак подчертава, че производителят възнамерява да добави изживявания от серията 800 в линията Moto G, която през 2021 ще стане на 10 години.

Малко е вероятно флагманският чипсет Snapdragon 888 да се появи в серията от среден клас, но вероятно много от функциите в него ще бъдат включени в други чипове от серията. Има вероятност и да става дума за по-стар флагмански чипсет, който ще има и по-ниска цена.

От споделеното видео виждаме и част от бъдещите функционалности, които компанията ще добави към смартфоните си. Те включват десктоп режим, който ни е познат от други платформи, но преди много години беше част и от продуктите на Motorola. Според XDA той ще е част от предстоящото обновление до Android 11.

От компанията показват устройство, което наподобява Moto G 5G Plus, свързано към монитор Lenovo ThinkVision. Все пак е възможно да става дума и за бъдещия Motorola Nio, който се очаква да използва чипсет Snapdragon 865. Моделът ще поддържа режим DisplayPort Alternate за предаване на видео през USB Type-C кабел.

Има вероятност Motorola Nio да се появи на пазара като попълнение в серията Мoto G. В демонстрацията на настолен режим виждаме, че устройството възпроизвежда Google Sheets, Pinterest и Gmail едновременно в отделни прозорци с възможност за многозадачна работа с тях.

Видима е и лента със задачи в долната част на интерфейса с различни бутони и опции. В този режим изглежда е необходима жична връзка. В други случаи виждаме телефонът, свързан към докинг станция и използван за видеоразговор през телевизор. Освен това той може да бъде използван и за гейминг през телевизор и с периферни устройства, както и за гледане на видео съдържание.

Междувременно по данни на XDA Developers Motorola работи върху допълнителна интеграция между компютър и телефон. За целта ще се използва приложението Mobile desktop в ъпдейта на компанията до Android 11, което ще поддържа безжична и жична връзка. По този начин ще могат лесно да се прехвърлят файлове между двете устройства.

Източник: XDA Developers