Нови данни подсказват за края на серия Galaxy Note на Samsung

Нови данни подсказват за края на серия Galaxy Note на Samsung

От известно време насам има информация за това, че Samsung няма да представи ново поколение в серията си смартфони Galaxy Note. Междувременно обаче се появиха данни, че все пак догодина може и да има един такъв модел.

Сега информация от източници на Reuters потвърждава, че корейците няма да пуснат ново устройство в серията през 2021. Ходът изглежда се дължи на резкия спад в търсенето на премиум смартфони.

На фона на това топ моделът в бъдещата серия Galaxy S21 ще се сдобие с писалка, която е сред отличителните добавки към серия Note. Освен това следващите версии на сгъваемите телефони на компанията също ще поддържат работа с писалка, но тя ще е опционален аксесоар.

Според анализатор от Counterpoint продажбите на устройства от линията Note могат да отбележат спад с една пета до 8 милиона броя през настоящата година. Продажбите на телефоните в серията Galaxy S от друга страна могат да намалеят с 5 милиона броя до под 30 милиона устройства.

Източник: Reuters

 • Според мен и догодина ще има модел от серията Note на Samsung.
  gog88
 • То това е единствената серия, която се отличава с нещо от еднаквите телефони. И това да мъкнеш писалката отделно е абсурд. Фолд е скъп и на мен лично изобщо не ми допадат такива устройства. Вместо 5 модела S и 3 модела note, могат да пускат по 1 note и 2 s. За мен лично note няма алтернатива. Подкрепям. Note серията серията са не само по-добри, но и най-елегантните и красиви телефони. Всички други са еднакво грозни, нищо лично, но който не го вижда, значи не е естет. :D
  Rumm
 • То това е единствената серия, която се отличава с нещо от еднаквите телефони. И това да мъкнеш писалката отделно е абсурд. Фолд е скъп и на мен лично изобщо не ми допадат такива устройства. Вместо 5 модела S и 3 модела note, могат да пускат по 1 note и 2 s. За мен лично note няма алтернатива.
  PanasonicMobile
 • Жалко. Остава да взема 20U, или да си изчакам две години, с по-малко банички, да пробвам fold 5. :D До тогава би трябвало да е приел по-съвършена форма. Формата дали няма да остане същата? Просто по-полиран и изпипан продукт.
  Все си мисля, че ако приемат друг форм фактор от тези модерните (примерно свиващ се) ще е друга серия, например Roll вместо Fold.
  radko89
 • Жалко. Остава да взема 20U, или да си изчакам две години, с по-малко банички, да пробвам fold 5. :D До тогава би трябвало да е приел по-съвършена форма.
  Вито
 • Тази печеливша пазарна ниша скоро ще бъде заета от друг бранд....
  langoff