Мтел с положителни резултати в началото на годината

Мтел с положителни резултати в началото на годината

Австрийската A1 Group (новото име на Telekom Austria) обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на годината, което разкрива повече детайли за дейността на Мтел. За периода компанията отчита ръст на приходите с 3.4% на годишна база до 107 милиона евро, а печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) е нараснала с 10.7% до 31.2 милиона евро.

При приходите има лек спад на тези от мобилни услуги и по-голямо увеличение на постъпленията от фиксирани услуги, което компанията отдава на спортните ТВ канали Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2, успешното предлагане на допълнителни услуги на съществуващи клиенти и на по-голямото търсене на персонализирани фиксирани услуги за корпоративни клиенти.

Увеличение има и при приходите от оборудване заради търсенето на смартфони. Средният приход от абонат (ARPU) също расте – с 2.9% до 5.4 евро. В края на тримесечието компанията е имала 3.959 милиона абоната, което е лек спад от 3.977 милиона в края на миналата година. 3.506 милиона от тях са били на договор, а останалите – с предплатена услуга. Абонатите на фиксирани услуги запазват стабилни нива от 1.005 милиона, а спадът при фиксираните телефонни услуги е почти изцяло компенсиран от увеличението на ТВ и интернет услугите.

Източник: A1 Group

 • [Quote]Не вярвам толкова голям оператор като А1, да не инвестира никак в мрежата си. [/Quote] Според мен сериозните инвестиции тепърва започват. В София все още имат сериозен проблем с ъплоуда. Вчера пуснах няколко теста и той беше около 3-4 Mbps, което дори не заслужава коментар.
  Blue Sky
 • Може би при теб скоростите са непостоянни. Аз затова правя по няколко теста, за да видя колко е стабилна мрежата. Не вярвам толкова голям оператор като А1, да не инвестира никак в мрежата си. Всички работят. Аз го отчитам че е така, понеже ползвам и трите. Преди и при мен беше проблем. Жената се оплакваше, че един клип не можела да зареди, а много често дори и нета изчезваше. От 4G на E... Сега това забелязвам с Виваком в работата. Има места, където от LTE минава на 3G и то на открито. Разговорите накъсват и все едно човека отсреща влиза в тунел от време на време.
  Ванката
 • Няма файда от висока скорост, когато е непостоянна ! Това се установява при онлайн игрите ! Играя Белот онлайн и когато ползвам М-тел и при 3g и при 4g особено е мъка ! При 2g проблем обаче няма - играта върви гладко и безпроблемно ! Докато при Теленор със същите телефони нещата са перфектни !
  kan4oto72
 • Не искам да съм груб, но и вървенето назад/настрани също се води движение. От моя гледна точка операторът възвръща позиции, благодарение на бездействието на останалите. Не виждам с какво толкова Мтел превъзхождат мрежата на Виваком след като смених доставчика на мобилната услуга, но определено Виваком почна да се натрапва с арогантност последната една година.
  borusiq
 • Има нещо вярно, 3Г-то е по-бързо от 4G. При мен пинг е доста голям при 4G.
  behroozwolf
 • Защо го обиждаш така? Всички сме от простолюдието. Ти да не би да си със синя кръв? :D
  Blue Sky
 • Ти си от простолюдието, няма да коментирам мнението ти.
  Apple_fan
 • Тези оператори, включително и Мтел ще се казват A1 след време.
  Dubspace
 • Гледам, че много от операторите на A1 ce казват Vip mobile, Vip net и т.н. Да вземат и мтел да се прекръстят така, нали имат такива претенции. :)
  tzincbg
 • Не знам какви са тия шефове от виваком, но аз не съм особено впечатлен - при икономическото оживление последните 1-2 години, да имаш ръст само благодарение на 1 смешен спортен канал (не знам какво гледат по него, вероятно тенис). Теленор показава, че може да имаш ръст и при мобилния бизнес. На мен друго ми прави впечатление - ARPU по държави - Австрия 16 евро, Словения - 14, Хърватска - 11, Македония 6.3, България 5.4 хахахаха. Направо сме бананова република, даже се чудя при такива приходи от абонат как и толкова се инвестира в мрежа.
  ogs
 • [Quote]Да си оправят Мтел мобилния нет и 4g-то !!![/Quote] Поне при мен го оправиха. Вижте темата с тестовете, аз такива резултати не съм виждал никога от квартала. Явно служители и на трите оператора активно следят темите във форума.
  Ванката
 • [Quote]Браво на Мтел! Поредно тримесечие с ръст на финансовите резултати. Явно шефовете, дошли от Виваком, си вършат много добре работата. [/Quote] Напълно съм съгласен. Това е топ и премиум оператор на Балканите. И офертите са оферти, и мрежата - мрежа. Mtel, part of A1 Group, rulezz..
  Blue Sky
 • Да си оправят Мтел мобилния нет и 4g-то !!! За телефонията им свалям шапка обаче !!! (yes)(no)
  kan4oto72
 • Браво, браво сега "шефовете от виваком" ще те потупат по гърба за добрите думи.Може и бонусче да получиш :D
  AVKansazov