Над половината от договорите за 5G оборудване на Huawei са с телекоми в Европа

Над половината от договорите за 5G оборудване на Huawei са с телекоми в Европа

Почти 60% от подписаните досега договори за внедряване на 5G оборудване от Huawei са с оператори в Европа. Компанията има общо 50 такива споразумения в световен мащаб, като от тях 28 са в Европа. За това научаваме от президента на отдела за комуникации и връзки с обществеността в Huawei – Чен Лифанг.

Така общият брой договори за изграждане на мобилни мрежи от ново поколение на Huawei надвишава тези на основните ѝ конкуренти. Към края на юни Nokia е имала 43 договора, при 22 за Ericsson и 25 за ZTE. Близо 30% от приходите на Huawei, около 204.5 милиарда юана (29.8 милиарда долара) през 2018, идват от региона на EMEA. Междувременно Huawei откри втората си европейска лаборатория за кибер защита в Брюксел.

Наскоро ви съобщихме, че и четирите големи оператора в Обединеното кралство (EE, O2, Three и Vodafone) използват решения на Huawei в мрежите си от ново поколение. Междувременно първата демонстрация на Telenor у нас, свързана с възможностите на 5G мрежите, беше осъществена чрез оборудване на китайската компания. A1 от своя страна използва решения на Nokia. Очакваме и VIVACOM са се спре на продуктите на Huawei.

Източник: South China Morning Post

Оферти на деня