Nikon обяви разработката на пълноформатен безогледален фотоапарат

Nikon обяви разработката на пълноформатен безогледален фотоапарат

През последните дни Nikon подсказва, че готви интересни новини и компанията вече е готова да разкрие подробностите. Японците обявиха, че разработват дългоочакваната от феновете пълноформатна безогледална система от следващо поколение и съответните обективи за нея, които ще ползват и нов байонет. В съобщението се посочва още, че се разработва и нов адаптер за байонет, който ще е съвместим с актуалните обективи Nikkor с байонет F

Компанията успокоява потребителите като потвърждава, че ще продължи да развива и своята линия от DSLR фотоапарати, а скоро те ще имат на разположение две системи, между които да избират според нуждите си. Nikon обещава да сподели повече подробности за пазарната премиера и препоръчителната цена на устройството по-късно, а информация ще може да бъде открита и на специалния сайт.

  • Аз не бих казал, че това е толкова ясно предимство. Щеше да е така, ако неуспоримо предлагаше повече удобства. Само че като гледам на повечето хора им е доста по-удбоно да имат директен поглед на експозицията, макар и да харчи повече ток. А и електорнния визьор също покрива целия сензор.
    muamamu1
  • Предимството да има огледала и призма е да може да се гледа през оптическия визьор директно през обектива. Сега оптически визьор рядко слагат и още по-рядко се употребява. Механичните чаркалаци са дублирани от екран, където се вижда директния образ от сензора.
    A4i
  • Говори се, че ще е около 2,900 долара с китовия обектив (май беше 24-70 ф/4), което е повече от добре. :)
    muamamu1