Започва обновлението на Nokia 7.2 до Android 10

Вчера продуктовият директор на HMD Global Юхо Сарвикас обяви в Twitter, че компанията започва актуализацията на Nokia 7.2 до Android 10. По този начин финландците успяват да спазят зададения срок за това, а именно първото тримесечие на годината. Моделът беше представен през септември и е част от програмата Android One, но въпреки това ъпдейтът се забави, частично и заради разпространението на новия коронавирус.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Освен с очакваните новости в Android 10 обновлението идва и с добавките за сигурността на Android за март. Както обикновено, процесът е поетапен и може да минат няколко седмици, преди софтуерът да достигне и до вас.

Nokia 7.2 предлага 6.3" full HD дисплей с яркост 500 нита и контраст 1:1500, който е снабден с технологията PureDisplay. За производителността се грижи чипсет Snapdragon 660 с 4/6GB RAM и 64/128GB разширяема памет. Селфи камерата е с резолюция 20МР (f/2.0) и функция за комбиниране на пикселите, а освен това има оптика Zeiss. Такава оптика е добавена и към тройната основна камера. Тя предлага 48MP 1/2" (f/1.79) основен сензор с опция за комбиниране на 4 пиксела в един, а останалите два са като в 6.2 – 5MP за боке и 8MP (f/2.2) с ултраширокоъгълна оптика.