Индийска премиера на 55” 4K телевизор с марката на Nokia

Индийска премиера на 55” 4K телевизор с марката на Nokia

Наскоро писахме, че индийският онлайн магазин Flipkart е лицензирал името на Nokia и смята да го ползва за телевизор, който е предназначен за азиатската страна. Премиерата на устройството вече е факт, може да научим и останалите детайли около него. 4K LED телевизорът е с диагонал 55” и работи с Android TV на базата на Android 9, а освен това предлага два 24-ватови високоговорители с технология на JBL.

Налични са технологии като интелигентно затъмняване на подсветката за получаване на по-плътни тъмни тонове, МЕМС за елиминиране на размазването и разширен цветови диапазон за показване на цветове с повече нюанси. Устройството ползва четириядрен процесор с графичен ускорител Mali 450, 2.25GB RAM и 16GB памет за приложения. Телевизорът е на цена 41 999 рупии (533 евро) и ще се продава от 10 декември.

Това не е първата подобна инициатива на индийската компания. Наскоро тя пусна в страната и серия телевизори с Android TV и марката Motorola, които се предлагат само там. И в двата случая Flipkart лицензира марките и се занимава сама с производството и дистрибуцията на устройствата. Компанията планира да разшири серията с телевизори Nokia и с други модели с различни размери на екрана.

Източник: XDA Developers