Nokia 9 PureView вече получава Android 10

Nokia 9 PureView вече получава Android 10

Nokia Mobile започна разпространението на обновяването до Android 10 на Nokia 9 PureView, което несъмнено ще зарадва потребителите на флагманския модел с необичайна конфигурация на камерата. Според информацията от потребители в Русия обновяването е с големина около 800МВ и е с номер V5.13D.

Обикновено разпространението на ъпдейтите става поетапно и е нужно малко време, за да достигнат до всички съвместими с тях устройства, така че дори Android 10 да не е достъпен за вашия Nokia 9 PureView, вероятно това ще стане през идните дни.

Android 10 има нови различни подобрения, включително тъмна тема за цялата система, което ще е от полза за снабдения с AMOLED дисплей смартфон. Според първите отзиви разпознаването на лица и отпечатъци е по-бързо, а освен това е открит и новият режим Glance. Приложението за камерата също е с нова версия, но засега тя не включва очаквания нощен режим, който ще бъде пуснат скоро.

По време на представянето Nokia 2.3 Nokia Mobile обяви, че през следващата седмица Android 10 ще достигне до Nokia 7.1, а някои от най-популярните модели на Nokia като Nokia 7 plus, Nokia 6.1 и Nokia 6.1 Plus ще го получат през януари. С изключение на Nokia 2, Nokia 3, Nokia 6 и Nokia 8 всички модели на компанията ще имат ъпдейт до тази версия, но засега не е ясно кога.

Източник: NokiaMob (1), (2), (3)