Nokia TETRA мрежа в парижкото метро

Транспортната агенция на Париж (RATP) - една от най-големите в света, ще замени досегашната си радиомрежа с дигитална TETRA технология на Nokia. RATP сключи договор за модернизацията на мрежата с Alcatel, която ще разгърне технологията TETRA така, че да покрие разположените на огромна площ метро, влакови и автобусни линии на Париж.

Очаква се проектът да бъде завършен през 2007 година и да подобри работата на транспортната мрежа от гледна точка на експедитивност и сигурност на услугите.
TETRA мрежата на Alcatel обхваща 6 суича на Nokia и около 500 ТЕТРА базови станции, както и конзоли за операторите, разработени от Alcatel на базата на отворения интерфейс на Nokia и специфични приложения на Alcatel. Мрежата ще позволи voice и data връзка за над 10 000 души персонал, включително кондукторите на автобусните и влаковите линии, както и за персонала по поддръжката и охраната.

"ТЕТРА e отворен стандарт и носи ползата от конкуренцията на пазара. За нас е удоволствие, че можем да предоставим най-подходящото решение за RATP и Alcatel. Още веднъж нашето Nokia TETRA решение доказа лекотата, с която се интегрира. И потребителите на RATP със сигурност ще имат възможност да ползват предимствата на множеството надеждни решения на TETRA системата", каза Ханс Холмберг, вицепрезидент, "TETRA Маркетинг и продажби" на Nokia.