Новата безжична тонколона на Sonos ще е компактна и водоустойчива

Новата безжична тонколона на Sonos ще е компактна и водоустойчива

На 9 март Sonos организира събитие за премиерата на нов продукт в своята серия от безжични тонколони, но благодарение на източник на The Verge научваме основните неща за него в аванс. Устройството ще се казва Sonos Roam и ще се продава от април за 169 долара, което е доста по-евтино от първия портативен модел на компанията Sonos Move.

Sonos Roam тежи около 500 грама, а размерите му са 16.5 х 6 х 6 см. В комплекта влиза USB кабел за зареждане, но компанията ще предлага отделно и безжична докинг станция за 49 долара. Устройството ще се предлага в бяло и черно и ще е водоустойчиво, а освен през Bluetooth поддържа възпроизвеждане на музика и през Wi-Fi, така че може лесно да се интегрира в платформата на Sonos. Има опция и за сдвояване на два за стерео звук.

Добавени са още микрофони за хендсфри разговори и гласови команди към Amazon Alexa/Google Assistant, поддържа се AirPlay 2, а батерията би трябвало да стигне за 10 часа работа. Всички останали детайли очакваме да научим през следващата седмица, но устройството се очертава като интересно допълнение към технологичния ни арсенал за топлите месеци.

Източник: The Verge