Новата интерактивна ТВ на A1 включва и 5 4K канала

Новата интерактивна ТВ на A1 включва и 5 4K канала

От следващата седмица A1 започва да предлага нова услуга за интерактивна телевизия, която носи съществуващото име Xplore TV. Предложението е собствена разработка и за първи път ще е налично и за потребителите на интернет през кабелната мрежа (Docsis) на телекома. Това е особено интересно, защото досега в България подобни решения бяха достъпни само през оптична мрежа. Така обхватът на градовете с интерактивна ТВ на А1 ще се разшири от 10 до над 35.

Услугата стартира във всички подразделения на групата и първо в България. Предложението има изчистен интерфейс за бърза навигация и осигурява много възможности за търсене на съдържание плюс нова електронна програма (EPG). Предлага записи на предавания за 7 дни назад и дори включва 5 канала с 4K съдържание, което според A1 се случва за първи път в страната. Това на свой ред означава, че ще трябва да се сдобиете с новия и по-мощен приемник, който компанията предлага.

Сред другите възможности на Xplore TV е система за препоръки с изкуствен интелект на базата на гледаното съдържание, както и интеграция на целия каталог на HBO GO с Dolby 5.1 звук за закупилите каналите на HBO, така че няма да ви е нужно допълнителното приложение. Включено е и цялото съдържание от платформата Voyo, а освен това A1 планира да добави в интерфейса и връзки към други популярни услуги за стрийминг на видео, така че ще можете да преминете бързо към тези от тях, за които имате абонамент.

Планирано е и създаването на собствена видеотека с хитови нови филми от големите студиа, които ще са достъпни срещу еднократно заплащане или с абонамент. Сред тези филми ще има и с 4K резолюция. Услугата има и ново мобилно приложение на име A1 Xplore TV Go, което ще е интегрирано с Xplore TV, така че потребителите ще получат същата функционалност. Ще бъде налична и уеб базирана версия на Xplore TV, но потребителите, които не са абонирани за основната ТВ услуга у дома си, ще имат достъп до по-малък брой канали.

Оферти на деня

 • Някой вече ползва ли новата телевизия на А1 с приемник вкъщи, да сподели впечатление?
  board
 • Тия тъпаци ако знаят изобщо какво искат(освен пари).След гореописаните от мен изпълнения сега като си вкарам имейла адреса вече не ми казва че приложението не е достъпно ами ми праща потвърждение в което за да завърша иска номер на услуга или телефонен номер.Проблемът ми е че телевизията(от близу) и телефона са ми на отделни договори.Ако пробвам да въведа абонамента на телевизията не ми го приема, трябвало да започва с 0,1 или 2(моя е с 3), номер на договор... иска 12 цифри, ако въведа телефонния иска да ми активира абонамент за 15 лева.И кво праим ся...Ако си имал абонамент до сега със старото приложение,то абонаментът ти продължава по досегашният ти договор.

  Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk

  vilimir
 • Тия тъпаци ако знаят изобщо какво искат(освен пари).След гореописаните от мен изпълнения сега като си вкарам имейла адреса вече не ми казва че приложението не е достъпно ами ми праща потвърждение в което за да завърша иска номер на услуга или телефонен номер.Проблемът ми е че телевизията(от близу) и телефона са ми на отделни договори.Ако пробвам да въведа абонамента на телевизията не ми го приема, трябвало да започва с 0,1 или 2(моя е с 3), номер на договор... иска 12 цифри, ако въведа телефонния иска да ми активира абонамент за 15 лева.И кво праим ся...
  AVKansazov
 • Това е ясно, но защо не минава само по Ethernet? Защото коаксиалната мрежа е с лимитиран капацитет. Докато не се направи мрежата да е HFC (тоест да има оптика донякъде и коаксиал след това), която да е базирана на DOCSIS 3.1, няма да може да стане.
  Dubspace
 • Това е ясно, но защо не минава само по Ethernet?
  iWolff
 • Аз само не мога да разбера защо трябва да се свързва и коаксиален кабел, след като така или иначе устройството е свързано отделно и с Ethernet кабел по който може да минават всички услуги? А излиза, че Ethernet кабела е за интерактивните услуги, а коаксиалния за гледане на телевизия в реално време... Явно ще е така, тъй като ако всичко минава по коаксиала, ще има проблеми с интернета.
  Dubspace
 • Аз само не мога да разбера защо трябва да се свързва и коаксиален кабел, след като така или иначе устройството е свързано отделно и с Ethernet кабел по който може да минават всички услуги? А излиза, че Ethernet кабела е за интерактивните услуги, а коаксиалния за гледане на телевизия в реално време...
  iWolff
 • Той се свързва към модема, така че предполагам се подразбира, че трябва да имаш и интернет към тях. Поне аз така си го обяснявам. Ето я схемата за DOCSIS: [attachment=0]stb_docsis_image_004.png.png[/attachment]
  Dubspace
 • Той се свързва към модема, така че предполагам се подразбира, че трябва да имаш и интернет към тях. Поне аз така си го обяснявам.
  iWolff
 • Някой знае ли дали новия приемник с коаксиален кабел (DOCSIS), интернета му (LAN) трябва да е от А1 или може от друг оператор?
  Filips
 • Защо не мога да се впиша в новото приложение на xplore tv go ,а имам регистрация и старото приложение все още ми работи с нея

  Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk
  Влизаш в новото Приложение и под формата за вход има линк с въпрос защо не мога да се логна или помощ за влизане нещо подобно, цъкаш на него и следваш инструкциите....

  Изпратено от моят Huawei с помощта на Tapatalk

  Electronium
 • Интересно защо всеки пише без да чете... :roll:
  AVKansazov
 • Защо не мога да се впиша в новото приложение на xplore tv go ,а имам регистрация и старото приложение все още ми работи с нея

  Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk


  vilimir
 • Преди малко видях в help.a1.bg, че за XploreTV се използват два модела на приемник. Единият има и Ethernet, и коаксиал, а другият има само Ethernet. Аз само съм видял този, който е само с Ethernet. Ето снимки да знаете какво ви инсталират за определената технология.

  За GPON: [attachment=0]stb_gpon_image_002.png[/attachment] За DOCSIS: [attachment=2]stb_docsis_image_003.png.png[/attachment] [attachment=1]stb_docsis_image_002.png[/attachment] Имайте предвид, че ако ползвате DOCSIS, приемникът трябва да бъде свързан едновременно с коаксиал и Ethernet. От модема се пуска суич, за да се даде LAN към приемниците, а пък за коаксиала - се взема от сплитер/ите (като видях схемата на свързване, направо щях да припадна).
  Dubspace
 • [attachment=0]Screenshot_20191001-195148.jpg[/attachment] В сайта на A1 Xplore tv go се потвърждава имейла на Xplore tv регистрацията и след това се избира нова парола и като мине админ одобрение имаш достъп до новото Приложение, поне при мен така стана.Как се сменя тази парола

  Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk

  vilimir
 • [attachment=0]Screenshot_20191001-195148.jpg[/attachment] В сайта на A1 Xplore tv go се потвърждава имейла на Xplore tv регистрацията и след това се избира нова парола и като мине админ одобрение имаш достъп до новото Приложение, поне при мен така стана.
  Electronium
 • Така, днес като ходих да плащам телевизията и интернета и видях новия приемник за Xplore TV. От правоъгълник минаваме на квадрат (по форма). А пък за портовете - има захранващ, HDMI, Ethernet и Digital Optical Out. Няма порт за коаксиал, така че трябва да се свърже към модема/рутер.
  А пък къде може да се използва услугата - само на места с GPON и DOCSIS. Тези с FTTB ще ползват стандартната интерактивна телевизия, тъй като ограничението там е до 75 Mbps (понеже от опит мога да кажа, че ползват едно 4-портово ONT, с което разделят осемте жила на LAN кабела на 4, за да съберат повече клиенти и да спестят пари; пълна глупост. Обаче ето объркващата част. В най-близкия офис ми казват, че не може, и че трябва да изчакам договора да изтече, докато А1 в Twitter казват, че може да стане, и то срещу такса от 19,90. [attachment=1]IMG_20191001_181249.jpg[/attachment] [attachment=0]IMG_20191001_181252.jpg[/attachment]
  Dubspace
 • Вече няма и да го пипнат ако ще сменят приложението.Всъщност за какво ти е, да ти имитира че си седнал пред виртуален телевизор?
  AVKansazov
 • xplore tv vr иска Окулус за да работи!Ти имаш ли такъв?Имам, от А1 си признаха,че приложението им не работи, бяха ми обещали,че до средата на август месец ще го ъпдейтнат ,но до сега никакъв резултат

  Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk

  vilimir
 • xplore tv vr иска Окулус за да работи!Ти имаш ли такъв?
  И приложенията в момента са 2, старо и ново.Аз ти говоря за новото.
  AVKansazov