Новата версия на Razr ще ползва чипсет Snapdragon 710

Тази година на пазара ще се появят няколко смартфона със сгъваем дисплей - вече разбрахме кога да очакваме старта на продажбите на Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X, но освен тях ще видим и продукт на Motorola с легендарната марка Razr. За него засега няма много подробности, но знаем каква форма да очакваме, какви софтуерни функции ще има и приблизителната му цена, а освен това се заговори, че може би ще се предлага само в Щатите. Благодарение на източник на XDA Developers можем да научим още интересни детайли за смартфона, чиято премиера очакваме по-късно през годината.

Сайтът разкрива и логото, което компанията ще използва за смартфона, разработван под кодовото име Voyager. Засега няма яснота дали компанията ще нарече телефона Motorola Razr, Moto Razr или просто Razr. От другата информация става ясно, че смартфонът ще заложи на чипсет Snapdragon 710, което е изненадващо, защото очаквахме по-мощно решение. Много е вероятно устройството да поддържа зареждане при 27W. Сайтът посочва, че Voyager ще има версии с 4/6GB RAM и 64/128GB памет за приложения, а батерията му ще е с капацитет 2730 mAh.

Последното обаче може да е остаряла информация и да видим по-голяма батерия подобно на другите модели със сгъваеми дисплеи на Samsung и Huawei, но пък те са и с по-големи размери. Смартфонът вероятно ще има 6.2" основен OLED дисплей с резолюция 876х2142 пиксела, но освен това ще предложи и втори екран с резолюция 600х800 пиксела, но засега не са известни размерите му. И за финал научаваме цветовете, в които ще се предлага Voyager – бяло, черно и златисто.

Източник: XDA Developers