Oculus Rift S заменя оригиналния Rift

Oculus Rift S заменя оригиналния Rift

По време на конференцията GDC компанията Oculus, която е част от Facebook, представи нов шлем за виртуална реалност. Oculus Rift S е предназначен за работа с компютри и включва технологията за проследяване на движения Oculus Insight. Благодарение на нея не са необходими външни сензори за следене, а се разчита на алгоритми за компютърно зрение. В Rift S са вградени пет сензора за проследяване на движението, които се комбинират с технологията за inside-out следене в контролерите Oculus Touch. В контролерите са налични още и стикове и бутони за управление.

Дисплеят на шлема разполага с подобрена оптична система за по-качествена картина и по-висока наситеност на пикселите. Rift S работи с платформата Rift, давайки достъп до широк каталог от заглавия, а скоро се очакват и нови игри като Asgard’s Wrath, Defector и Stormland. За дизайна на Rift S, Oculus си партнират с Lenovo. В резултат на това шлемът е по-удобен и с по-оптимално разпределение на теглото.

Налична е и комуникационна система от един кабел за връзка към компютъра. Rift S разполага със същата звукова система като при Oculus Quest и Oculus Go, като се предлага и жак за слушалки. Моделът включва и технология, наречена Passthrough+, която позволява при нужда да виждате какво става и в реалния свят. Rift S ще е наличен през пролетта с цена в САЩ 399 долара.

Източници: Facebook (1), (2)

Оферти на деня