Новите Walkman телефони на Sony Ericsson - 8GB карта за W902

Днешното събитие на Sony Ericsson, от което очаквахме новини за нови телефони, премина по план с официалната премиера на 3 нови Walkman устройства и цели 7 музикални аксесоара. Под знака на третата годишнина на мобилния бранд Walkman (от който са продадени над 77 милиона устройства), на бял свят се появиха моделите W902, W595 и W302, които трябва да допаднат на различни групи от феновете на мобилната мултимедия.
Sony Ericsson W302 е с корпус с дебелина 10,5 мм с алуминиев преден панел и ще се предлага в комплект с 512МВ Memory Stick Micro карта от последното тримесечие на годината. Предназначен за по-масовия пазар, телефонът предлага камера с резолюция 2МР, FM радио, стерео Bluetooth и функцията за разпознаване на музика TrackID. Четирибандовият модел ще се предлага в два цветови варианта - черен и бял.
По интересен се оказа Sony Ericsson W902, тъй като, освен че е снабден с плеъра Walkman, има и 5МР камера с автофокус (плюс функциите с BestPic и Photo fix) и ще се предлага в комплект с 8GB Memory Stick Micro карта. Устройството предлага 2.2" QVGA дисплей с устойчиво на надраскване покритие и включва няколко специални аудиоекстри за почитателите на качествения звук. Включените в комплекта слушалки HPM-77 се допълват от технологиите Clear Stereo за разделяне на звука от двата стереоканала и Clear Bass за възпроизвеждане на по-дълбоки ниски честоти. Разбира се, телефонът разполага и с външни бутони за контрол на възпроизвеждането. Не са пропуснати сензор за движение за автоматично завъртане на изображението на дисплея, благодарение на който с жестове може да се управлява плеърът, и дори добавяне на геотагове към снимките, като се използват координатите на съответната мобилна клетка вместо информацията, получена от GPS приемник. Четирибандовият телефон поддържа бързата мобилна технология HSDPA и е с размери 110 x 49 x 11,7 мм при тегло 99,8 грама. Продажбите му в три различни цвята ще започнат от последното тримесечие на годината.
Последният от представените нови модели е Sony Ericsson W595. Слайдерът се предлага в комплект с 2GB Memory Stick Micro карта и също има 2.2" QVGA дисплей. Снабден е още със стереоговорители, сензор за движение и специален стереожак, в който може да бъде включен още един комплект слушалки - например, ако искате да споделите любимата си музика с приятел. Допълнителни екстри са 3.2МР камера с BestPic и Photo fix, FM радио, стерео Bluetooth и TrackID. Телефонът е с четирибандови GSM/GPRS/EDGE възможности и поддържа HSDPA. Продажбите му също ще започнат към края на годината.