Новият OLED телевизор на Panasonic ще спечели почитателите на киното

Новият OLED телевизор на Panasonic ще спечели почитателите на киното

За разлика от LG, Sony и Samsung, които представиха изобилие от нови телевизори по време на CES, Panasonic реши да анонсира само един модел, който е позициониран във високия клас и на практика ще наследи миналогодишния флагман GZ2000. Новото устройство отново разчита на OLED панел, но добавя поддръжка за новите функции Dolby Vision IQ и Filmmaker Mode, които ще бъдат оценени подобаващо от почитателите на киното, защото на теория ще им позволят да се насладят на филмите във вида, в който са били замислени от техните създатели.

Телевизорът ползва Master HDR OLED Professional Edition панел (предлаган в 55 и 65 инча), който е направен по поръчка на Panasonic и би трябвало да осигури с 20% по-висока пикова яркост в сравнение с другите OLED телевизори. Технологията Dolby Vision IQ e разширение на Dolby Vision и интелигентно оптимизира качеството на картината според околната светлина и типа на съдържанието, така че тя би трябвало да изглежда добре независимо от условията. LG също обяви поддръжка за технологията в новите си модели.

Filmmaker Mode на свой ред деактивира допълнителната обработка на картината, за да се избегнат всички странични ефекти от нея, включително получаването на т.нар. ефект на сапунен сериал, и филмът да се покаже в точните съотношение на картината, кадрова честота и цветове. Panasonic допълнително ще настрои картината спрямо околната светлина. Моделът поддържа още Dolby Vision, HDR10+ и HLG Photo режими.

Компанията е добавила и нова функция за калибриране, която ще позволи на зрителите да настроят нивата на черното с допълнителна точност, а освен това за първи път могат да калибрират и Dolby Vision съдържание. Устройството включва и 360-градусова аудио система Soundscape Pro с настроени от Technics говорители, способни да осигурят и Dolby Atmos звук. Що се отнася до софтуера, HZ2000 работи с My Home Screen 5.0 с допълнителни подобрения на потребителското преживяване и поддръжка за Amazon Alexa и Google Assistant. Телевизорът ще се появи на пазара през лятото и засега не е известна цената му, но вероятно ще съответства на премиум позиционирането на модела.

 • не само в технополис ако напишеш в youtube проблем OLED , колко хора са изгорели с тиа телевизори , направо е всеки втори OLED има този проблем , логото на канала не се маха има хора с обгорели лога на БТВ , ЕВРОСПОРТ това е неприемливо за ТВ на цена 3000лв Tо ако напишеш проблем LCD, няма да ти излязат по-малко.
  OLED-a не е някаква непозната технология, почти изцяло високия клас телефони са с OLED екрани. А не е като всеки втори да е с прогорял дисплей. Разбира се има и такива.
  Ако примерно смяташ да гледаш всеки ден по 6-7 часа БТВ... определено OLED-a не е най-подходящия избор за теб. То като цяло, ако ще го ползваш само за конвенционална телевизия, няма голям смисъл да си взимаш такъв клас телевизор. Хората не взимат OLED телевизори, защото са най-надеждните, а заради качеството на картината която предлагат.
  board
 • С риск да прозвуча глупаво — това Loewe, има ли общо с модната марка или просто съвпадение с имената? Лично не бях чувал за модната марка, иначе първия ми 37 LCD FHD телевизор беше Sharp, защото Loewe имаха 37" модел със същия LCD панел на Sharp, не е тайна, че и другите го правят, както пишете. ;) Последно влизах в магазин на Loewe в Истанбул и много ревах. Но си потвърждавам мнението за Hi End марките и ще е жалко, ако го докарват само от дизайн.
  n1
 • Hi End са Beovision Eclipse и Loewe Bild OLED сериите, но за мое съжаление все още ми миришат чорапите за тях. С риск да прозвуча глупаво — това Loewe, има ли общо с модната марка или просто съвпадение с имената? А относно B&O, всъщност не са толкова добри, колкото бяха едно време. Никога са нямали собствено производство на панели, а ползват Самсунг, което в никакъв случай не ги прави лоши, де. От 2017та са тяхна собственост, през Харман. Преди години ползваха панели на Сони. Марката е страхотна, но за съжаление вече е основно дизайн и маркетинг. Ползвам H8i и съм леко разочарован, спрямо Bose QC серията (май коментарът ми стана доста off topic).
  NSWDG
 • не само в технополис ако напишеш в youtube проблем OLED , колко хора са изгорели с тиа телевизори , направо е всеки втори OLED има този проблем , логото на канала не се маха има хора с обгорели лога на БТВ , ЕВРОСПОРТ това е неприемливо за ТВ на цена 3000лв
  dani1974
 • а това са глупости в технополис е пълно , с обгорели tv OLED на panasonic , LG , иди и провери Съвсем нормално е в техно веригите да има прогорели екрани. Самото прогаряне се получава когато на екрана има еднообразно съдържание много продължително време. А в магазините обикноно едно и също клипче се върти по 12 часа без прекъсване. Също така там винаги яркостта е на максимум, което допънително помага за прогарянето. Освен това след загасянето на екрана, OLED телевизорите автоматично влизат в режим за опресняване на пикслите, в магазините обаче им се спира централно захранването и те не могат да влязат в този режим. Така че, да, съвсем нормално там много по-често да се наблюдава прогаряне от колкото при нормална употреба.
  board
 • а това са глупости в технополис е пълно , с обгорели tv OLED на panasonic , LG , иди и провери
  dani1974
 • Hi End са Beovision Eclipse и Loewe Bild OLED сериите, но за мое съжаление все още ми миришат чорапите за тях.
  n1
 • какво правим с обгарянето на екрана, това го пишете не го премълчаваите :D Това не го мислете. Panasonic имат голям опит още от времето на плазмените дисплеи, а и никой не би ползвал OLED телевизора си като стенна (статична) картина, то и да иска не може на TV Panasonic, защото след около минута се появява динамичен скрийнсейвър. Реално няма опасност от прегаряне, конструкторите са се погрижили да елиминират този проблем със специални технологии. Пожелавам Ви сами да се убедите в това на собствен Hi End професионална серия OLED телевизор Panasonic!
  Rumm
 • всички TV OLED имат този проблем
  dani1974
 • всички TV OLED имат този проблем
  dani1974
 • какво правим с обгарянето на екрана, това го пишете не го премълчаваите
  dani1974