Новото лого на Xiaomi предизвика много шеги

Новото лого на Xiaomi предизвика много шеги

Преди дни Xiaomi представи своя първи смартфон със сгъваем дисплей и с течна леща, обяви плановете си за навлизане на пазара на електрически автомобили и ни запозна с новото си лого. Последното действие е изненадващо, защото на пръв поглед логото прилича на старото, но е със заоблени ъгли.

Нещо повече - компанията обяви, че работата по логото с японския дизайнер Кеня Хара е продължила цели три години. Xiaomi не разкри колко е струвала промяната, но в китайските социални мрежи се заговори за сумата 2 милиона юана (260 000 евро).

Това се оказа достатъчно да предизвика много шеги в родината на компанията. "Мисля, че шеф Лей е бил измамен", коментира потребител на Weibo, преди да допълни, че Xiaomi трябва да се обърне към полицията. Друг коментиращ посочва, че е готов да направи редизайна за 20 000 юана или пък дори за 2000 юана.

По време на събитието Лей Джун призна, че потребителите може би не виждат нещо специално в новото лого. По-късно в публикация във Weibo той написа, че промяната надгражда "вътрешния дух и качества" на компанията. Иначе Хара заяви, че е ползвал математически формули за намиране на правилната форма, а освен това е променил извивките на типографията, за да съответстват на останалия дизайн.

Лей Джун разкри още, че е бил развълнуван от думите на Хара, че новото лого включва мислене от източната философия. Други потребители смятат, че историята зад логото е по-важната в случая, а освен това то е станало тема за много коментари онлайн, така че Xiaomi е привлякла допълнително внимание и в крайна сметка е спечелила много повече.

Източник: SCMP

  • „...Джун Лей призна...“ Искате да кажете Лей Джун.
    m.martinov
  • На мен ми прилича на икона от UI на SAMSUNG, от където и идва вдъхноветието... Всички искат да са като SAMSUNG. :-D
    vagabonti