Снимки показват макет на Huawei P20

Снимки показват макет на Huawei P20

В края на март Huawei организира в Париж събитие, на което очакваме да представи новата си флагманска серия смартфони, която най-вероятно ще носи името Р20. Вече видяхме как ще изглеждат някои от моделите в новата линия – наскоро в интернет се появиха реални снимки на P20 lite, а заедно с това бяха публикувани и рендери на другите две устройства, които бяха създадени по техни CAD чертежи. Въпросните компютърно генерирани кадри показаха наличието на тройна основна камера и изрязан дисплей и беше намекнато, че това ще са характеристики и на двата по-скъпи модела в серията – P20 и P20 Plus.

Препоръчани оферти

Нова серия снимки подсказва, че част от тези особености може да бъдат запазени само за върховия модел в серията. Android Authority публикува снимки на макет или ранен прототип на Huawei P20, който показва устройство с намалени зони над и под дисплея и редуцирани странични рамки. Телефонът в снимките не е бил работещ, така че не може да се прецени докъде точно се простира дисплеят. Интересно е, че устройството е без бутони за управление на звука, а вместо тях са поставени индикатори, което подсказва, че може би става дума за някаква сензорна система и контрол чрез плъзване на пръст.

Забелязва се, че основната камера има конфигурация като в P9 и P10 с два сензора и LED светкавица, а корпусът е малко по-заоблен. Снимките разкриват липса на жак за слушалки, а в долната част на корпуса има повече отвори, което подсказва, че има някаква вероятност да видим стерео говорители. Освен ако Huawei не е решила да заложи на симетричен дизайн, и е поставила втора решетка върху микрофона. Източници на сайта твърдят, че тройната основна камера ще се появи в един от смартфоните в серията и не е изключено това да е именно P20 Plus/Pro.

Има и някаква вероятност макетът на снимките да не показва реалния дизайн на устройството. Малко е странно изрязан дисплей да има в P20 lite и P20 Plus, а такъв да липсва в основния модел в серията, но може би компанията е заложила на друга стратегия за диференциране. Заедно с това добавяме и снимка, за която се твърди, че показва тройната камера в по-голямото устройство, но и тя се различава от появилите се рендери. Каква е истината, ще разберем на 27 март.