Официална премиера на Samsung Galaxy S4 zoom

Официална премиера на Samsung Galaxy S4 zoom
Samsung реши да представи официално един от очакваните модели в серията, започнала с Galaxy S4. Това е Galaxy S4 zoom, който корейците представят като първия смартфон, снабден с 10х оптично приближение. Както вече видяхме от появилите се преди дни снимки, става дума за хибридно устройство между смартфон и фотоапарат. Вече знаем, че подобно на съвременен фотоапарат допълва оптичното приближение със 16МР BSI CMOS сензор и ксенонова светкавица, но в същото време осигурява възможностите и на смартфон. На разположение е и система за оптична стабилизация.

За управление на функциите се ползва Zoom Ring - разположен около обектива пръстен, който дава бърз достъп до камерата. Компанията дава пример как по време на разговор може бързо да бъде заснета снимка и споделена с отсрещната страна. Zoom Ring служи и за навигация между различните режими на работа на устройството като Auto, Gallery и Smart Mode, а освен това служи и за контрол на оптичното приближение. Galaxy S4 zoom работи с Android 4.2 с интерфейс TouchWiz.

Samsung Galaxy S4 zoom залага на 4,3" Super AMOLED дисплей с резолюция 960 x 540 пиксела и на двуядрен процесор с честота 1.5GHz, който ще е различен в зависимост от пазара. Снабден е още с 1.9МР предна камера, 1.5GB RAM и 8GB вградена памет, от която за потребителите са достъпни около 5GB. За повече памет има microSD слот. Устройството тежи 208 г и има размери 125.5 x 63.5 x 15.4 мм, а батерията е с капацитет 2300 mAh. Ще се предлага във варианти с 3G и с LTE възможности за връзка.