Основателите на Google се оттеглят от управлението

Основателите на Google се оттеглят от управлението

Създателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин обявиха, че се оттеглят от своите ръководни постове в компанията майка Alphabet. Двамата ще напуснат досегашните позиции съответно на главен изпълнителен директор и президент, но ще останат в борда на компанията. Новият изпълнителен директор на Alphabet ще бъде Сундар Пичай, който ще продължи да управлява и Google.

В писмо в блога на компанията Лари Пейдж и Сергей Брин обявиха, че се оттеглят от ежедневното управление на компанията, но ще участват активно в работата й като членовете на борда, акционери и съоснователи. Според тях този ход става в най-естественото време за опростяване на управленската структура на компанията.

Alphabet беше създадена през 2015 като част от корпоративното преструктуриране на Google. Компанията майка имаше за цел да направи активностите на технологичния гигант по-ясни и подлежащи на отчетност, докато той разширяваше дейността си извън търсенето в интернет. Тогава Лари Пейдж и Сергей Брин преминаха от Google в Alphabet, за да се фокусират върху новите инициативи.

Източник: Google

Оферти на деня