Основателят на Huawei не би преговарял със САЩ за санкциите

Основателят на Huawei не би преговарял със САЩ за санкциите

Основателят на Huawei Рен Джънфей е твърдо против всякакви отмъстителни действия от страна на китайското правителство срещу американски компании. В интервю за Bloomberg милиардерът коментира санкциите на САЩ срещу неговата компания и техния ефект. Според Рен Джънфей актуалната ситуация вероятно ще доведе до съкращаване на технологичното предимство на Huawei при 5G технологиите. Към момента компанията има близо двугодишен аванс пред конкурентите Nokia и Ericsson.

В същото време обаче Рен Джънфей е твърдо убеден, че Huawei ще се справи с предизвикателството и е в състояние с течение на времето да създаде свои собствени решения. Той обаче не се ангажира с конкретни срокове, в които това ще се случи. Към момента Huawei използва собствени процесори и модеми в голяма част от устройствата си, а в процес на разработка е и алтернативна операционна система. Рен сравни ситуацията на фирмата с тази на самолет, който е аварирал по време на полет. "Всичко зависи от това колко бързо нашите техници ще успеят да поправят самолета. Без значение е какви материали ще се използват, дали ще е метал, плат или хартия, важното е самолетът да не падне и да остане в небето."

74-годишният бизнесмен също така коментира евентуални ответни действия на властите в своята родина. Той счита подобни ходове за излишни и вредни и обяви, че лично би протестирал срещу такива мерки. Той определи Apple като свои учители и заяви, че няма как ученикът да тръгне срещу своя учител. В същото време Рен Джънфей не вижда и смисъл от преговори с американските власти и определели като виц твърденията на Доналд Тръмп, че Huawei може да стане разменна монета в търговските преговори между САЩ и Китай. Джънфей твърди, че не вижда връзка между двете неща и че Huawei няма отношение към междудържавните сделки. Той също така не би разговарял и лично с Доналд Тръмп, в случай че президентът на САЩ потърси такъв контакт.

Източник: Bloomberg

  • Mishobehar, интересно щеше да бъде тва изказване в годините на априлското въстание. Добре, че не са мислили като теб тогава, че преди няколко месеца щяхме да гласуваме за местните турски избори...
    Вито
  • Ако Китай бяха християнска държава, отдавна биха изпреварили "цивилизования запад"! ...
    Не е сериозно да се мисли, че успехът на една държава се дължи на христианството или която и да е друга религия.

    Индия! Ако не е религията тези да бяха измрели досега. Факт!
    xdrm


  • Точно толкова, колкото Русия, нали? :lol: :lol: :lol: :lol:
    Знаеш ли въобще историята на човечеството ?
    Да, всичко хубаво започва в Близкия Изток и се усъвършенства в Светите земи. ❤️
    Вярвай си 😉
    Боби13
  • ==================================
    Blue Sky
  • В края на юни в Осака е срещата на Г-20. Там е и очакваната среща между Перчема и Мечо Пух 😉
    Боби13
  • определели като виц твърденията на Доналд Тръмп, че Huawei може да стане разменна монета в търговските преговори между САЩ и Китай. Това е странно изказване, защото най-логично звучи точно това да е случая. И реално, ако няма сделка, би било доста тежко за бизнеса на Huawei,
    board
  • Ако Китай бяха [b]християнска държава[/b], отдавна биха изпреварили "цивилизования запад"! Точно толкова, колкото Русия, нали? :lol: :lol: :lol: :lol: Знаеш ли въобще историята на човечеството ?
    Боби13
  • ==================================
    Blue Sky
  • Според мен колегата имаше предвид ако не бяха комунисти :roll:
    radko89
  • Ако Китай бяха християнска държава, отдавна биха изпреварили "цивилизования запад"! Християнска? Че какво общо има християнството?

    Корея, Япония, Сингапур, Тайван и други от най-развитите технологично страни да не би да са християнски? Християните ли правят развитието? Че те всички големи създатели и учени са атеисти.
    Ето и списък от Wikipedia за държавите, чието население е нерелигиозно. [url]https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_irreligion [/url]
    Ето ги всички държави, чието население над 50% се определят като нерелигиозни. Аз тук виждам доста сериозна част от световното GDP. [attachment=0]Screenshot_2019-05-30 List of countries by irreligion - Wikipedia.png[/attachment] Не е сериозно да се мисли, че успехът на една държава се дължи на христианството или която и да е друга религия.
    mishobehar
  • -
    npet
  • Президентът на Huawei прояви такава мъдрост и сила на духа, каквото вече почти не се срещат при неговите противници, още по-малко при неговия учител Apple, откакто почина Стив Джобс! Истина е, че ученикът изпреварва учителя си и Huawei го доказаха от години! Ако Китай бяха християнска държава, отдавна биха изпреварили "цивилизования запад"!
    Vince Beneff