Oт 14 април мобилните оператори ще имат планове с различно тарифиране

Oт 14 април мобилните оператори ще имат планове с различно тарифиране
По решение на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) започва променянето на правилата за тарифиране на мобилните разговори, съобщи Българското национално радио. От VIVACOM са потвърдили, че вече са въвели тарифиране по новите изисквания, а Mtel и GLOBUL уточняват, че от 14 април ще предложат на своите клиенти нови тарифни планове с първоначален период на таксуване 30 секунди, а след това отчитане на секунда.

От GLOBUL допълват, че отчитането на разговорите по съществуващите тарифи се запазва. Според Mtel с промените КРС задължава операторите да предложат на клиентите си най-малко две тарифи, при които се прилага първоначален минимален период на таксуване до 30 секунди за изходящи повиквания, като след това таксуването е на секунда.

http://bnr.bg/post/100381597/mobilnite-operatori-vavejdat-promeni-v-tarifiraneto

 • Това ще го компенсират като предложат 20-25% по-малко минути в тарифния план. Обзалагам се, че ще избухнат с оферти 60мин към всички за 10лв
  zazabg
 • Предполагам, че ще е така както казваш - малко национални и много в собствената мрежа. Но както съм казвал и по-рано в друга тема - чудеса не очаквайте, ще се разочаровате!
  devoted77
 • [Quote]Относно това дали, ще намалят минутите не мисля, че ще го направят, защото дефакто малко хора използват пълния пакет минути, и накрая всеки месец на операторите остават[/Quote] Вероятно ще са с някакви други месечни такси леко различни от сегашните. А относно минутите мисля че новите планове 30+1 ще бъдат с по малко национални и много в собствената мрежа минути. Но да поживеем ще видим.
  sgs_maniak
 • На Вива Фрии ти е на секунда, но първоначалното засичане е на минута. [Quote]2) Тарифирането е на секунда. Минималната продължителност на разговор е 60 секунди, след това разговорът се тарифира на секунда. [/Quote] http://vivacom.bg/bg/residential/prices_and_services/mobilni_uslugi/mobilni_abonamentni/viva_free Все още не съм видял някъде план с 30/1, но то по принцип няма да променят съществуващите а, ще направят нови. Явно не бързат. Относно това дали, ще намалят минутите не мисля, че ще го направят, защото дефакто малко хора използват пълния пакет минути, и накрая всеки месец на операторите остават сигурно със хиляди. Като се има в предвид и това че си е система, въобще не се набутват дори и 10 000 минути да ти пуснат за един лев!:D
  Ванката
 • [Quote]За да спазят решението на КРС трите оператора почти сигурно ще въведат нови планове и няма да пипат сега съществуващите[/Quote]. Да и да видим колко минути на каква цена ще включват. Мен сегашния ми план го тарифират 60+1 и мен ме устройва.
  sgs_maniak
 • Ами да, глупост е. Нито един от трите оператора не е въвел такова тарифиране, защото лично прегледах условията на всичките им абонаментни планове и нямаше нито един с тарифиране 30+1. А и дори след като го въведат, то ще е под формата на 6 нови абонаментни плана - по 2 за мобилна телефонна услуга на абонаментен план, фиксирана телефонна услуга на абонаментен план и предплатена мобилна телефонна услуга. За да спазят решението на КРС трите оператора почти сигурно ще въведат нови планове и няма да пипат сега съществуващите. А ето и частта от решението на КРС относно тарифирането 30+1: \"Решение № 928 от 19 Декември 2013 ........ Чл. 50. (1) Предприятията, предоставящи обществени телефонни услуги, предлагат на потребителите (физически и юридически лица) най-малко две тарифи, при които се прилага първоначален минимален период на таксуване до 30 секунди за изходящи повиквания, като след това таксуването е на секунда, за всяка една от следните услуги: 1. мобилна телефонна услуга на абонаментен план; 2. фиксирана телефонна услуга на абонаментен план; 3. предплатена мобилна телефонна услуга. (2) Алинея 1 не се прилага за услугата „роуминг\".\"
  nmnikolov
 • Стига сте писали глупости, няма нищо при никой оператор.... а това което чета.... в крайна сметка пак потребителите ще се прецакани
  radi76
 • Точно на тебе ли да ти доказвам? Нали е глупост - игнорирай написаното от мен и продължавай смело напред.
  TTT1
 • Къде пък я прочете тая глупост? Нещо линк за доказателство?
  KOBRETI
 • Не знам ВиваКом какво изявление са направили, но в сайта им все още стои : \"...2) Тарифирането е на минута. Минималната продължителност на разговор е 60 секунди...\". Аз имам 4 изтичащи договора и все още се чудя дали да ги преподписвам.
  assen_l_s
 • Всъщност VIVACOM вече прилагат новото тарифиране (от вчера) и минутите в плановете са си съвсем същите. Новото тарифиране е само за новоподписани договори и реално дава на клиента между 20 и 50% ефективно използвани минути в повече.
  TTT1
 • Сега като ти намалят двойно минутите и ще е супер нали ..
  Nistel