Първи кадри от One UI 3.0

Наскоро Samsung сподели, че пуска предварителната бета версия за разработчици на One UI 3, който е базиран на Android 11. В тази фаза софтуерът е наличен за разработчиците с Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra в САЩ и Южна Корея.

Благодарение на това вече сме свидетели и на първите екранни снимки на One UI 3.0, които показват промените, които Samsung въвежда с базирания на Android 11 софтуер. Очаква се с преминаването на решението в публична бета фаза да получим достъп и до повече информация за промените.

От първите кадри виждаме и наличието на някои бъгове, но интерфейсът изглежда доста различно спрямо актуалната версия на решението. Падащият панел с бързи настройки има замъглен ефект, а секциите с Медия и Устройства заедно заемат цялата широчина на екрана.

Android Authority споделят и повече детайли за новостите. Екранът ще може да се заключва с двойно почукване върху празна зона на дисплея. При заключен екран ще са подобрени уиджетите и са добавени нови категории. В Quick Panel ще са видими по-голяма част от разговорите, които провеждате в чат приложения.

Налични са и редица подобрения за по-добра достъпност на съдържанието, включително чрез предложения на базата на поведението на потребителите. Samsung Keyboard е с по-лесно достъпни настройки, а DeX има нови жестове за управление. Добавени са и нови функционалности за по-защитен и приятен браузинг.

В секцията с контактите е налична опция за бързо изтриване на дублирани такива, както и по-лесно търсене. Добавена е опция за персонализиране на екрана при разговори със собствена снимка или клип. Налични са и редица други промени включително във функционалностите на Bixby.

Източник: SamMobile