Първият цифров фотоапарат на Zeiss е пълноформатен

Първият цифров фотоапарат на Zeiss е пълноформатен

Германската компания Zeiss успя да изненада посетителите на изложението photokina, като представи своя първи цифров фотоапарат. Устройството се казва ZX1 и предлага пълноформатен сензор с резолюция 37.4МР, който е разработен от компанията, плюс фиксиран обектив Zeiss Distagon 35mm f/2.0 T*. Корпусът на ZX1 е с отличителен минималистичен дизайн, а цветните акценти се осигуряват от жълтите символи по обектива и бутоните за управление.

Германската компания си партнира с Adobe и благодарение на това фотоапаратът, който използва Android,  идва с интегриран Lightroom CC за директно обработване на RAW изображенията, а най-често използваните функции са налични чрез 4.3" сензорен дисплей с резолюция 1280 x 720 пиксела.

Устройството включва 512GB вградена памет (слот за памет липсва) и има Wi-Fi, Bluetooth и USB-C възможности за споделяне на снимките и добавяне на периферни устройства. Сред другите особености влизат снимане със скорост 3fps, запис на 4K 30fps видео и 0.7" full HD OLED визьор. Засега няма информация за цената, но тя ще бъде обявена преди старта на продажбите в началото на следващата година. Предполагаме, че няма да е никак ниска.

Източник: Zeiss