Вече можете да закупите винетки през портфейлите на базата на phyre

Вече можете да закупите винетки през портфейлите на базата на phyre

Българският дигитален портфейл phyre обяви, че добавя нова функционалност, която позволява закупуването на електронна винетка. Така бързо и лесно можете да се сдобиете с винетка без да се налага да ползвате допълнителни карти. Функцията се намира в менюто с допълнително опции, което е означено с три точки.

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

За да закупите винетка трябва първо да изберете вида на превозното средство (лек автомобил, ремарке или каравана), след това избирате периода на валидност (уикенд, седмица, месец, три месеца или година), после въвеждате регистрационния номер на превозното средство плюс държавата на регистрация и начална дата за валидност на винетката. Остава само да платите и всичко е готово.

Функцията е достъпна в приложението на phyre, но освен това започва да се появява и в останалите портфейли, които са базирани на тази технология. Тя вече може да се ползва и в A1 Wallet и макар, че в момента не е налична в Pay by VIVACOM очакваме скоро да се появи и в него. От phyre споделят, че предстои да добавят и напомняния за изтичащи винетки.

Източник: phyre