Премиерата на новия достъпен iPhone изглежда е отложена

Премиерата на новия достъпен iPhone изглежда е отложена

Наскоро се появи информация, която сочеше, че Apple възнамерява да пусне новия си по-достъпен смартфон iPhone SE 2/iPhone 9 през март. Сега обаче източник от компанията, цитиран от Cult of Mac, споделя, че премиерата на устройството е отложена за неопределено време. Освен това е доста вероятно да бъде отменено и събитието за разработчици WWDC, тъй като властите в област Санта Клара са забранили събиране на над 1000 души на едно място.

Препоръчани оферти

Основният фактор, който ще доведе до отлагането на премиерата на iPhone SE 2, е нарушението на веригата за доставки на компоненти в Китай. Това е следствие от мерките, предприети срещу разпространението на новия коронавирус в страната. Apple все пак има резервен план за анонс на устройството, но той няма да бъде обявен официално, тъй като положението е доста нестабилно.

Според източника на изданието се отлага премиерата на два основни продукта, като най-вероятно освен за смартфона, става дума и за новия iPad Pro. Първоначално се очакваше устройствата да бъдат представени в средата на март, а след това анонсът им е бил отложен за края на месеца. Сега изглежда ще трябва да изчакаме повече.

Източник: Cult of Mac