VIVACOM официално представи своя дигитален портфейл

VIVACOM официално представи своя дигитален портфейл

Вчера писахме за появата за iOS и Android на новия електронен портфейл на VIVACOM, a днес компанията го представи официално. Приложението Pay by VIVACOM е базирано на платформата на phyre и VIVACOM дава възможност за безконтактни плащания, трансфер на пари, онлайн и офлайн пазаруване, следене на всички трансакции и дигитализиране на карти за лоялност към търговски обекти.

Зареждането на виртуалната сметка в Pay by VIVACOM става чрез карта или банков превод. След това потребителите могат да използват телефона си, за да извършват бързи плащания, включително и безконтактни на POS терминали. Единственото условие за последното е телефонът да поддържа NFC.

Приложението позволява извършването на парични преводи към сметки в България и в чужбина. И тъй като приложението ползва технологията на phyre, потребителите на Pay by VIVACOM могат бързо и без такса да изпращат към ползващите phyre и A1 Wallet.

Сред другите особености са възможност за дигитализиране на карти за лоялност и опция за разглеждане на брошури с отстъпки на търговски вериги. Приложението поддържа защита с биометрични данни и ПИН код и осигурява различни функции за управление на личния бюджет, като направените плащания се групират според тяхната категория.

Pay by VIVACOM включва 2 плана – SMARTPAY е без месечна такса, а VIVAPAY е с месечен абонамент 3.99 лв. И двата нямат такса за зареждане с банков превод, за трансфер на пари между потребители на приложението, както и за плащане на ПОС терминал. По желание на потребителите е възможно и безплатно издаване на виртуална дебитна карта.

Приложението е достъпно за всички потребители, независимо дали са клиенти на VIVACOM или на друг оператор.

Още информация за приложението Pay by VIVACOM можете да видите в специалния ни проект.