TCL Plex е с тройна камера и 6.53-инчов дисплей

TCL Plex е с тройна камера и 6.53-инчов дисплей

TCL представи първия смартфон със собствената си марка, който е предназначен за Европа. Устройството се казва Plex и е позиционирано в средния клас. Моделът предлага LCD екран с диагонал 6.53 инча, резолюция Full HD+ и отвор за предната 24МР камера. Компанията използва и собствена технология за подобряване на изображението, която е наречена NXTVISION и помага за оптимизиране на картината в реално време. Освен това смартфонът може да конвертира видео съдържание от SDR към HDR, също в реално време.

Сред основните параметри на устройството са чипсет Snapdragon 675, 6GB RAM, 128GB разширяема памет и батерия с капацитет 3820 mAh и поддръжка за технология за бързо зареждане при 18W. Основната камера е тройна, като включва 48MP сензор с бленда f/1.8, 16MP с ултраширокоъгълен обектив с бленда f/2.4 и 2MP с големи пиксели (2.9μm) за видеозапис на тъмно. Сред софтуерните възможности са наличието на нощен режим Super Night и други подобрения на базата на технологии с изкуствен интелект.

Устройството идва с 3D холографен дизайн на гърба, който е със стъклено покритие, а там е разположен и четецът на отпечатъци. Конструкцията включва още 3.5 мм жак за слушалки, USB Type-C порт, хардуерни бутони за управление на силата на звука и включване и програмируем за стартиране на желани приложения. В софтуерно отношение Plex използва Android 9 Pie с интерфейс на TCL. Очаква се моделът да се появи в някои страни от Европа до края на годината в черен и бял цвят с цена 329 евро.

Източник: TCL

Оферти на деня