Продажбите на Samsung Galaxy S8 изостават спрямо Galaxy S7, твърдят корейски медии

Продажбите на Samsung Galaxy S8 изостават спрямо Galaxy S7, твърдят корейски медии

Серията Galaxy S8 получи много добър пазарен прием и в началото на продажбите дори успя да счупи рекорда за предварителни поръчки в родината на Samsung. Този интерес обаче явно не се е транслирал в действителни продажби, разкрива изданието The Investor, което цитира корейския сайт The Bell. Според него серията Galaxy S8 всъщност се е продала с 20% по-малко спрямо Galaxy S7, което е свързано основно с достигналия точката на насищане пазар на смартфони.

Като цитира анализ на брокери, The Bell твърди, че през първите два месеца от предлагането на Galaxy S8 Samsung е продала 9,8 милиона броя от двата смартфона, което е с около 20% по-малко от продадените 12 милиона устройства от Galaxy S7 през миналата година. В средата на месец май Samsung обяви, че за три седмици след старта на продажбите глобалните доставки на телефоните са надхвърлили 10 милиона броя. След това корейците не са съобщавали цифри за продажбите на устройствата, което според анализаторите се дължи на забавянето им.

Експертите смятат, че Samsung е намалила поръчките за някои компоненти. Това пазарно отношение не  е свързано с качествата на телефоните, а се дължи главно на състоянието на пазара и засилената конкуренция от китайските производители. Представител на Samsung е отказал да сравни директно представянето на Galaxy S8 и S7, като посочва, че в началото серията S8 е бил налична едва на 3 ключови пазара, а моделите S7 са били достъпни веднага в глобален мащаб. Според него засега продажбите на S8 са подобни на тези на S7.

Източник: The Investor

 • Не искам да споря, но е много относително това [Quote]Наскоро пътувах от Берлин до София[/Quote] А с какво пътува - самолет, автомобил, автобус или рикша. Ако е било с рикша то този телефона наистина има невероятна батерия.
  velnsl
 • Има Едж дисплей но, извивката е по-малка. И това е подобрение.;) По отношение на батерията...днес сутринта бях на 56 %. До момента имам 73 входящи и изходящи повиквания общо и около 25 мейла, батерията е на 34%. Мобилният и wi-fi са включени постоянно.Мисля че, не е никак зле.
  frank zappa
 • Напълно съм съгласен, че това на кой колко часа или дни му кара батерията не може да се гледа като обективно сравнение. Просто всеки има индивидуално потребление. Но по същия начин и ревюто което си дал е пак толкова безсмислено. Ето примерно в момента съм в Гърция и си пуснах на HBO Go новия епизод на Game of thrones. За час гледане на 50% яркост на дисплея през 4G мрежата на оператор батерията ми падна с 8%. Ако като вали реша цял ден да си гледам филмчета, мога да направя над 12 часа на екран. Ако обаче реша да играя 3D шутър мултиплеър, след 4 часа батерията ще е заминала. Ако правя друго, времето ще е различно. Така че да се каже, че даден телефон прави не знам си колко SOT, няма смисъл. Иначе и аз бях доста скептичен за батерията на S8 при този голям екран, но се оказа че положението не е никак лошо. Със сигурност не кара по-малко от предишните модели от тази серия. Колкото до сравнението с моделите от по-нисък клас по този показател, също не мисля, че има много смисъл. Ако използвам подобна на твоята аналогия с автомобилите, е все едно да кажем, тази Лада с един резервоар може да измине повече километри от този Мерцедес. За какво хората си купуват Мерцедеси ;)
  board
 • Да, и това ”здраво” е 4.5 часа - стигнала му е батерията за ден, защото през останалото време е бил на стендбай. Ами толкова си карат телефоните с такива батерии. Иначе е като да кажеш, че с 1 резервоар бензин караш цял месец. Да, ама може и 1 ден да не изкараш. И производителите неслучайно не измерват във време, аименно в реална употреба.;)
  celitel
 • Какво искаш да кажеш с това, че са премахнали Едж дисплея?:D Та той е вече основен за флагманите. Аз съм с S7 edge, а S8/S8 + са същите, но с по-малки рамки и увеличени дисплеи.
  Ванката
 • А има начин. До преди 6 дни бях с S7 Edge , батерията на С8+ е по-добра.Огромен напредък е премахването на безумният Edge дисплей.
  frank zappa
 • И междудругото тоя е написал че здраво си е играл с телефона и батерията му е стигнала за ден, резултатите казва са дори впечатляващи.
  feuer34
 • Не, не съм съгласен. Нека да коментират само хора които наистина са ползвали телефона. S8 е егати откачения телефон откъм гейминг. Наскоро пътувах от Берлин до София и после с автобус до Варна. През огромна част от времето бях на телефона и играх. Не най-тежките актуални игри но все пак, където можех се закачвах на ВеЛан, интернет, видео, гледах филми, снимах през цялото време. Телефона се държа много адекватно и като се прибрах батерията беше на 26 процента. Само за сравнение ще ти кажа че последния път се прибирах по съшия маршрут със G5 и процентната стойност на батерията беше пак около 20 процента само че това беше вече втората батерия! Повярвай ми аз съм последния в този форум който би искал да хвали Самсунг, ако няма защо, но ми спечелиха уважението с последния им телефон. Просто моментно няма по-добър такъв. Казва ти го човек който мина на него от Blackberry Keyone, преди това имах G6, Iphone 6s, Sony Xperia Z5. Не е имало флагман близките 3 години който да не съм имал. А колкото до ревюто не ми се коментира мнението на някакъв анонимник който така е решил да пише и мисли че е прав...може да намериш в интернет абсолютно всичко, дори че Земята е плоска. Трябва ли да вярваме на всичко което пише.
  feuer34
 • Да, точно, за който не играе игри, вече всичко почти е достатъчно мощно и се се усеща значима разлика, мен лично в процесора най-силно ме вълнува кой е най-икономичен и най-студен, а в това отношение флагманите съвсем не са напред.
  celitel
 • Това за батериите са глупости. Може да е най-добрата, която си ползвал, но няма вариант телефон с такава батерия да изкара ден с наистина натоварена употреба. Просто ”много пипане” е относително понятие - при всички случаи трябва да се съобразяваш как и какво ползваш, ако искаш да изкараш деня. За всички телефони, които съм ползвал, съм срещал отзиви как изкарват ден или два с натоварено ползване - убедил съм се, че в крайна сметка това е далеч от реалността. Ето и това ревю го доказва: http://www.trustedreviews.com/samsung-galaxy-s8-review-battery-life-and-verdict-page-4 Няма и половин ден (И то астрономически, но за повечето хора денят е над 12 часа, все пак...) с непрекъснато ползване, значи ден със средно ползване. Нищо по-добро от много (Вероятно повечето) модели в средния клас.
  celitel
 • Основното предимство на S8 е големият дисплей събран в компактно тяло. Иначе генерало се наблюдава отлив от новите фалагмани. Хардуера вече е прекалено силен и на повечето хора не им пука дали процесора им ще е 20% по-бърз или друга характеристика ще е леко подобрена. Разбира се и китайските производители оказват влияние, най-малкото на домашния пазар и не само.
  board
 • Батерията е една от най-добрите които съм използвал в телефон, спокойно стига за 2 дни с доста пипане. Говорителя изкарва най-добрия звук от всички водоустойчиви апарати, това ти го гарантирам. А и стерео говорителите не са гаранция за по-добър звук който можеш да чуеш от телефон, примерите са много. Относно разликите-точно пък S7 и S8 имат най-голяма разлика в серията. Най-после изчезна за мен безобразно грозния хардуерен бутон, рамките са максимално намалени, качеството в изработката е увеличено, телефона изглежда премиум и има най-после стабилна разлика с всички останали серии на Самсунг. Прогреса е добър за една година. Ти пък какво си се луднал по това Шиоми, за друго не можеш ли да говориш :D
  feuer34
 • Постоянно вдигат цените, читава батерия така и не сложиха (Пък и несменяема, за тези пари...), читави, стерео говорители - също, и накрая като теглиш чертата се оказва, че само камерата е някакво по-сериозно реално предимство спрямо по-бюджетните (В това число и с тяхната марка. Гледам, че и J-серията вече не е безсрамно орязана откъм сензори, както предишните. Това е и което ме спря да си купя техен телефон преди,година). А и след бомба-гейт...съвсем нормално развитие. Честно казано като гледам моделите на Xiaomi напоследък, не съм убеден, че бих си купил S8, дори да е на цена около 700 лв, например.
  celitel