Продажбите на YotaPhone започнаха на цена 499 евро

Руската компания Yota Devices даде официален старт на продажбите на смартфона YotaPhone, който разполага с два дисплея с диагонал 4,3" върху двете си страни. Отпред се намира LCD панел с резолюция 1280 x 720 пиксела, а върху задната страна има екран от електронна хартия с резолюция 360 x 640 пиксела. Другите технически характеристики включват двуядрен процесор Snapdragon S4 с честота 1,7GHz, 2GB RAM, две камери с резолюция 13МР и 1МР и батерия с капацитет 1800 mAh. Операционната система е Android 4.2.2.

Разбира се, най-интересната функция на смартфона е именно разположеният върху задния панел екран. Той може да показва различна информация като календар, час и дата, ъпдейти от социални мрежи и съобщения, карти и т.н., без това да се отрази сериозно на батерията. Изображението ще остане върху екрана дори и ако батерията вече е с изчерпан капацитет.

YotaPhone се предлага в бяло и черно и струва 499 евро. Може да се закупи от руския онлайн магазин на компанията и може да бъде доставен в Русия, Австрия, Франция, Испания и Германия. В Англия ще е достъпен от януари догодина, а до края на първото тримесечие на 2014 ще се продава и в други страни от Европа, ОНД и Близкия изток.

http://www.yotaphone.com/#/en/