Създателите на YotaPhone банкрутираха

Създателите на YotaPhone банкрутираха

Руският смартфон YotaPhone предложи доста интересен дизайн, съчетавайки стандартен дисплей и E-Ink екран на гърба. За съжаление изглежда компанията зад проекта Yota Devices е обявила банкрут на Каймановите острови, където е официалната ѝ регистрация. Причина за това развитие е съдебно дело от страна на Hi-P Singapore, която е производител на първите два модела YotaPhone. Съдебният иск за 126 милиона долара е заведен през 2015 и се основава на отказа на Yota Devices да вземе цялата произведена продукция.

Най-вероятно това се дължи на слабите продажби, които според The Financial Times са били едва 75 000 броя за двата модела. Въпреки интересния си и потенциално полезен дизайн, YotaPhone не постигна желания от създателите си успех и постепенно се отдръпна от повечето пазари. Към края на 2016 компанията реши да премести фокуса си върху Китай, a най-новият модел YotaPhone 3 дебютира през август миналата година и е достъпен само в страната. Въпреки преструктурирането изглежда това най-вероятно ще е краят на марката.

Източници: Cnews.ru, Liliputing


Втора употреба с гаранция

  • Закономерен край на постсъветските ишлемета. Същото ги чака автомобилните им и самолетостроителните индустрии, нескопосани сбирщайни. Русия няма собствена автомобилна промишленост, заводи там имат доста от марките, които виждаме и у нас. Даймлер, например.
    mobili
  • Закономерен край на постсъветските ишлемета. Същото ги чака автомобилните им и самолетостроителните индустрии, нескопосани сбирщайни.
    n1
  • Ами знам само че си взех 2-ката от китайчетата / 206-та версия / за 200 лева . Флашнах го до 201 и си го ползвах без проблеми повече от половин година. Единствената причина да го разкарам беше че батерията му беше посредствена - трябваше да го зареждам всяка вечер. След него си взех Mi Max 2 и направо се родих в това отношение :)

    Та според мен ако в Европа се продаваше за 500-600 лева можеше да реализира продажби. Вместо това му пляснаха цена като на флагман на Самсунг - 1000+ и логично нямаха продажби.
    iavorski
  • Не мисля, че някога е бил за Китай. Може би са искали от самото начало много, а просто производителят на ишлеме се е опитал да пласира на китайски търговци колкото може на нормална цена.
    tzincbg
  • Цената в Китай беше в пъти под европейската. Какво точно им беше ценообразуването така и не можах да проумея
    iavorski
  • Прекалено солена цена му сложиха - не бяха толкова големи, че да мине тоя номер. Имаше ентусиасти по руските форуми, но само с ентусиасти не става.
    tzincbg
  • БаНкрут - баНкрутираха. :)
    T0D0R0V