YotaPhone 3 ще се появи през есента

Според информация от руски медии вчера очаквания смартфон YotaPhone 3 е получил неформална премиера по време на търговска конференция в китайския град Харбин. Третото поколение на телефона отново ще комбинира основен AMOLED дисплей с втори, който е изработен по технологията E Ink и ще бъде поставен върху задния панел. Устройството ще се предлага в два варианта, различаващи се по капацитета на вградената памет - този с 64GB ще струва 350 долара, а версията със 128GB ще е на цена 450 долара.

Очаква се YotaPhone 3 да бъде пуснат в продажба в Китай през есента, а по-същото време в Русия ще бъдат отворени предварителните поръчки. В края на лятото ще бъде направена и официалната премиера, на която ще бъдат разкрити останалите подробности за телефона. Предполага се, че масовото производство ще започне в началото на есента.

В Китай YotaPhone 3 е бил представен от директора на компанията BaoliYota Technology, която е съвместно предприятие на China Baoli, която държи 30% в Yota Devices, и китайския производител на телефони Coolpad. Най-големият акционер в Yota Devices остава Telconet с 34,9% от акциите, “Ростех” контролира 25,1%, а 10% са в мениджърите на компанията. Засега все още не разполагаме с пълните характеристики на устройството, а освен това нямаме представя как ще изглежда, макар че през април руската компания пусна тийзър снимка, която на практика не разкри нищо.

Китайската версия на YotaPhone 3 ще се различава по поддържаните честоти и инсталирания софтуер, така че на компанията ще се наложи да положи допълнителни усилия около варианта за Русия, който може и да го забави. Друг е въпроса дали моделът ще се появи на нашия пазар тъй като е прекалено нишов продукт, макар че преди време VIVACOM продаваше продукти на Yota Devices.

Източник: 4pda, Ведомости