Yota представи бяла версия на YotaPhone 2 и намали цената на телефона

Yota представи бяла версия на YotaPhone 2 и намали цената на телефона

Yota Devices са извършили известни промени в своя смартфон с два екрана YotaPhone 2. В близките дни на пазара ще се появи алтернативна негова версия, заменяща оригиналния черен външен корпус с бяла версия, а нов OTA ъпдейт до Android Lollipop за двете версии добавя обновен потребителски интерфейс, за който се твърди, че подобрява цялостната производителност на смартфона.

Преминалият през ъпгрейд интерфейс Yeti остава близък до този в чистия Android, като добавките в софтуера от Yota се концентрират върху повишаване на полезността на задния e-ink дисплей. Приложенията за постоянно включения дисплей включват уиджети за Facebook, Instagram и Twitter, осигурявайки периодично обновяван поток от статуси от социални медии, без да е необходимо включване на основния екран.

В крайна сметка основните промени в бялата версия са белият заден капак и страничните панели, докато предният панел си остава тъмен, а e-ink екранът е инвертиран, така че да показва черен текст на бял фон. Все така е налице 4.7-инчов сензорен заден e-ink панел с 16 степени на сивото и резолюция 960x540 пиксела, нормален фронтален 5-инчов 1080p дисплей, четириядрен процесор Snapdragon 800, 2GB RAM, 32GB вградена памет, основна 8-мегапикселова камера и батерия с капацитет 2500mAh.

Yota също така са понижили цената на YotaPhone 2, като тя вече вместо 555 паунда е 440 паунда във Великобритания. В останалата част на Европа цената е намалена със 100 евро до 599 евро.  Компанията се стреми да пусне на пазара смартфона и в САЩ в близките месеци чрез кампания за колективно финансиране и популяризация в Indiegogo, последвана от масова дистрибуция.

Източник


Втора употреба с гаранция

  • А сега малко информация от първа ръка-перфектен е. AMOLED екрана е достатъчно ярък на слънце, а e-ink изглежда като истинска хартия. Според мен не натоварва очите. И да, не е евтин. Просто е ... уникален.
    nick2014
  • Сигурно е като руски автомобил. На третия ден обратно в сервиза за елементарни проблеми. Или като новия им танк.
    buttman
  • и 280 евро им е много. 250лв-300лв, долу горе бива. Малък екран от 5 инча и черно-бял от другата страна който за какво ще го използваш? А да, за четене на книги, романи по 1200-1300 страници на 5 инчов екран- да перфектно. След една книга няма да прочиташ и най-горната буква на дъската при очния лекар... И май беше за пестене на батерия като ти свърши батерията пускай, черно белия, ами тази опция я има всеки смарт и екрана става черно бял. Много умно... (btw...не са ни никакви братя)
    Holon
  • 600 Евро?! Ухааа!:D "Братушки", няма шанс за пробив с тая цена, да знаете:))) 200-280 Евро за телефон на никому-неизвестна компания(при това руска) е съвсем приемлива цена.
    strikercho
  • Може би защото не е!
    baraev