Qualcomm обвини Apple в двуличие

Qualcomm обвини Apple в двуличие

Адвокатите на Qualcomm са възнамерявали да обвинят Apple в двуличие по време на процеса между двете компании, който приключи с извънсъдебно споразумение. От публикуваните съдебни книжа става ясно, че в своята пледоария юристите на процесорния гигант са щели да представят слайдове от вътрешна презентация на Apple от 2016 година. На тях е изложен план, който предвижда оказването на натиск върху Qualcomm по три различни начина, нанасянето на финансови щети и атака върху целия бизнесмодел на компанията.

В същото време юристите са щели да представят изказвания на ръководители от Купертино, които хвалят публично Qualcomm. От изнесените документи става ясно, че планирането на атаката срещу Qualcomm е започнало още през 2014, когато ръководството на Apple е разгледало документ на име “QCOM - Future scenarios", в който са били описани методи за оказване на натиск за намаляване на цените на чиповете и патентите. 

В същия доклад се споменава, че би било "изгодно да се стартират дела за патентите до края на 2016 година", когато е изтичал тогавашният договор между двете компании. В крайна сметка хората на Тим Кук са направили точно това, защото в началото на 2017 заведоха дело за милиарди срещу Qualcomm, което атакуваше бизнесмодела на компанията. За съжаление, не е ясно как точно Apple са щели да се защитят от подобни обвинения в лицемерие и двуличие, защото в крайна сметка сключиха споразумение и заплатиха сериозна сума за спорните патенти.

Източник: Silicon Valley Businness Journal

Оферти на деня

 • Не гледате напред в бъдеще време, а само до носа си. Говоря за бъдещето, когато 5G наистина навлезе е по-добре Apple да плати 6 милиарда и да спечели след това десетки милиарди - така, че определено не ги бърка в момента, че са платили тази колосална за вас сума, но за компанията не е на фона на бъдещите продажби.
  centur
 • Няма нормален шеф на компания за който 6 милиарда да са нищо или да каже, че бълха го ухапала! Ако ще компанията му да е 5 трилиона...
  Вито
 • Само дето става въпрос за милиарди ама карай, няма голяма разлика явно... :lol: Добре, нека са милиарди 6 от 900 и кусур милиарда много ли са :lol: Не бъркайте пазарна капитализация с печалбата на компанията. За миналата година, чистата печалба им е US$59.531 милиарда (източник wikipedia), така че -6 милиарди определено ги бърка.
  vstorm
 • Огризката, както ги наричаш до края на годината, ще си ги избият тези 6млрд. долара поне 30 пъти! Имат нужда от 5G модеми за новите айфони, защото ако изостанат от останалите акули, тези 6млрд. ще са като капка в морето от загубите, които ще имат впоследствие. Всъщност, тези неща трябва силно да ни засягат нас обикновените потребители само, ако сме акционери! ;)
  Ванката
 • Огризката клекна и си плати всичко до последната стотинка. Можеш да имаш много пари но като нямаш технологиите ще плащаш иначе ще ползваш второкласни модеми на Интел.
  nikito_blend
 • Само дето става въпрос за милиарди ама карай, няма голяма разлика явно... :lol: Те хубаво ще ги платят, но познайте от кои ще си ги върнат! :D Дааам,те понеже доега бяха много евтини,така че още може!
  pretorianec
 • Само дето става въпрос за милиарди ама карай, няма голяма разлика явно... :lol: Добре, нека са милиарди 6 от 900 и кусур милиарда много ли са :lol:
  centur
 • Е няма да са от мен.
  Вито
 • Само дето става въпрос за милиарди ама карай, няма голяма разлика явно... :lol: Те хубаво ще ги платят, но познайте от кои ще си ги върнат! :D
  Ванката
 • Само дето става въпрос за милиарди ама карай, няма голяма разлика явно... :lol:
  Вито
 • платиха си като попове 6 милки, да им е честито. Бълха ги ухапала, до преди време бяха компанията с пазарна стойност почти трилион долара, а 6 милиона на фона на бъдещите им печалби са нищо.
  centur
 • Е, те не казват обвинява в съдебен смисъл, а в морален.
  tzincbg
 • Всичко е приключило, в момента никой от тях не се обвинява!
  Вито
 • Че кое му е пидввждащото?
  tzincbg
 • Айде без подвеждащи заглавия! Адвокатите на Qualcomm са [b]възнамерява[u]ли[/u][/b] да обвинят Apple в двуличие
  Вито