Разходите за производството на Galaxy S10+ са 420 долара

Сайтът Techinsights е направил пълен анализ на вложените в Galaxy S10+ материали. Изводът е, че производството на смартфона струва на Samsung 420 долара. Трябва да се има предвид, че в тази цена са включени само използваните компоненти и асемблирането, но не и разходите по разработката на устройството и маркетинга. Естествено дисплеят е най-скъпият компонент. Той излиза 86.50 долара.

На второ място е чипсетът с цена 70.50 долара. Интересното е, че сумата за двата компонента е почти идентична с тази в Galaxy S9+. В случая дисплеят е с 9 долара по-скъп, но пък производството на Exynos 9820 е с 10 долара по-евтино. Използваните памети отново струват 50.50 долара, въпреки че в новия модел има повече RAM и 128 GB памет за приложения. Причината е в намалените цени на паметите през последната година. Петте камери на Galaxy S10+ са с цена 56.50 долара. В крайна сметка производстото на Galaxy S10+ е с 41 долара по-скъпо от това на Galaxy S9+ (379 долара).

Източник: Techinsights

 • Прав си, оправих я.. Колегата Никола ще внимава със сметките от тук нататък :)
  Благодаря за типа :)

  Sent from my SM-N950F using Tapatalk


  mishobehar
 • Мисля си, че нещо се бъркате със заглавието. Не си спомням друг телефон от S серията да е струвал над $400.

  Едит:
  Всъщност ето сравнение от същия сайт на цените на предишни телефони и за S9+ дават $379.
  https://www.techinsights.com/about-techinsights/overview/blog/cost-comparison-samsung-galaxy-s9-plus-samsung-galaxy-note-8-samsung-galaxy-8-plus-apple-iphone-8-plus-apple-iphone-x/

  [img]https://www.techinsights.com/techinsights/img/teardown/samsung-vs-apple/costing.jpg[/img]
  board