Samsung е продала над милион броя от Galaxy Fold (ново: още не)

След трудния старт и отложената с няколко месеца пазарна премиера, Samsung пусна в продажба първия си смартфон със сгъваем смартфон Galaxy Fold през септември. Оказва се, че оттогава досега корейците са продали 1 милион бройки от устройството. Информацията идва от президента на Samsung Йонг Сон, който взе участие в събитието TechCrunch Disrupt в Берлин. Тази цифра не е особено голяма, но все пак в случая става дума за изключително скъп и нишов продукт.

Продажбите са и доказателство, че към този тип устройства има интерес от страна на потребителите, а това със сигурност ще насърчи останалите производители, които имат планове за сгъваеми модели, да ги осъществят. Приходите на корейците от продажбите на Galaxy Fold са около 2 милиарда долара в рамките на трите месеца от пускането му в продажба. Очакванията на компанията са, че през следващата година ще успее да продаде 6 милиона сгъваеми устройства.

Източник: Tech Crunch

Ново

Нова информация от Южна Корея разкрива, че изказването на Йонг Сон не е съвсем точно. Според изявление на компанията Сон може би е сбъркал цифрата с първоначалната цел за продажби за тази година. В съобщението се изтъква, че продажбите на Galaxy Fold все още не са достигнали 1 милион броя. По-рано Samsung заяви, че се надява през тази година да успее да реализира 500 000 броя от смартфона.