Samsung Galaxy Z Fold2 идва на 18 септември за 3999 лв.

Samsung Galaxy Z Fold2 идва на 18 септември за 3999 лв.

При представянето на Galaxy Note20 в началото на август Samsung показа Galaxy Z Fold2, но обеща да разкрие всичко за него днес. Започваме с това, което интересува желаещите да го закупят - устройството ще се продава на около 40 пазара и сред тях е и България. Предварителните поръчки започват днес, а старта на продажбите е на 18 септември. Телефонът ще се предлага в черно и бронзово на цена 3999 лв. Припомняме, че на такава цена се появи и неговия предшественик Galaxy Fold. Ето цените при операторите.

Вече разбрахме, че Galaxy Z Fold2 има 6.2" Super AMOLED дисплей от външната страна, а в него има отвор за 10МР камера. Основният дисплей вече е с диагонал 7.6" и поддържа опресняване от 120Hz при резолюция 1080p, но може да работи и при пълната резолюция от 2208 x 1768 пиксела. В него има отвор за още една 10МР камера. Основната камера е тройна и включва само сензори с резолюция 12МР.

Подобно на Galaxy Z Flip устройството ползва специалното ултратънко стъкло на компанията, което би трябвало да осигури по-солидно усещане. Механизмът на сгъване също е зает от по-малкия модел, а една от особеностите му е защитата срещу проникване на външни обекти, които могат да го повредят. Той позволява отваряне на двете части под различни ъгли за употреба в режим Flex Mode, при който ръцете ви са свободни и можете да оставите телефона върху масата например.

Компанията предлага и възможност за промяна на цвета на пантите, но тази опция е налична само на избрани пазари и България не е сред тях. Телефонът предлага 256GB памет и 12GB RAM, а батерията с капацитет 4500 mAh поддържа бързо зареждане плюс безжично и реверсивно. Върху едната страна е добавен и сензор за отпечатъци. Откриваме и стерео говорители.

Компанията е направила специфични софтуерни оптимизации за по-добро използване на голямата екранна площ. Има възможност за едновременно ползване на две или три приложения, както и възможност за запазване на бързи връзки за отваряне на две или три приложения. Поддържа се и прехвърляне на отворено приложение между двата дисплея при отваряне на устройството. Според компанията повече приложения ще поддържат формата на телефона, включително от Google и Microsoft.

 • Доста е, точно за една количка била и по-стара. Все пак с план е 3000 лв.
  А ето нещо малко извън темата. А1 ще предлага One plus Nord. Не ми се отваря нова тема. Ако нещо да се премести или изтрие.
  Да, писахме за [url=https://mobilebulgaria.com/news/oneplus-nord-shte-predlozhi-i-menyu-na-balgarski]това[/url]. Трябваше в края на август да го пуснат, но се забавиха малко и май ще е тази седмица.
  chilko
 • Вместо тоя телефон,бая Българи биха избрали да си купят кола. Не бих си купил 15-20 годишен дъргел за тия пари, но не бих и дал такива пари за телефон. Точно :lol:
  pretorianec
 • Доста е, точно за една количка била и по-стара. Все пак с план е 3000 лв.
  А ето нещо малко извън темата. А1 ще предлага One plus Nord. Не ми се отваря нова тема. Ако нещо да се премести или изтрие.
  wer_aac
 • Вместо тоя телефон,бая Българи биха избрали да си купят кола. Не бих си купил 15-20 годишен дъргел за тия пари, но не бих и дал такива пари за телефон.
  Ванката
 • Вместо тоя телефон,бая Българи биха избрали да си купят кола.
  6ifoto