Samsung отлага въвеждането на ЕКГ функцията в Galaxy Watch Active2

Последният умен часовник на Samsung Galaxy Watch Active2 беше представен през август, а от септември е наличен и у нас. Джаджата разполага с възможност за навигация в системния интерфейс чрез жестове върху рамката около дисплея. В зависимост от размера на часовника е наличен Super AMOLED екран с диагонал 1.4" и 1.2" и резолюция 360 х 360 пиксела, а защитното покритие е Corning Gorilla Glass DX+.

Подобрени са сензорът за проследяване на сърдечния ритъм и акселерометърът, а освен това Galaxy Watch Active2 разполага с опция за изготвяне на електрокардиограма (ЕКГ). Тя обаче не беше налична при неговия дебют, а се очакваше да бъде добавена в началото на годината.

 

Вече сме в края на първото тримесечие обаче и все още няма индикация за появата на полезната функционалност. Сега в отговор на запитване за тази добавка, ръководителят на здравните услуги на Samsung сподели във форума Samsung Community, че компанията има нужда от допълнително време за оптимизирането ѝ. Целта е постигането на стабилна производителност, като корейците ще споделят информация за напредъка си в бъдеще.

Източник: Tizen Help