Samsung ще увеличи дисплея на Galaxy S8, твърдят корейски медии

Samsung ще увеличи дисплея на Galaxy S8, твърдят корейски медии

Слуховете около Samsung Galaxy S8 започват все повече да си противоречат. Корейският сайт The Investor цитира друго местно издание, което твърди, че компанията се кани да увеличи размера на дисплея, за да успее по този начин да привлече потенциалните потребители на Galaxy Note, предпочитащи по-големи устройства. Според The Bell Samsung ще пусне Galaxy S8 в два модела с диагонал на дисплея 5,7” и 6,2”, което е сериозно увеличение спрямо 5,1” и 5,5” в актуалната серия Galaxy S7.

Изданието пише, че нарастването на дисплея няма да се отрази съществено на физическите размери на телефона, защото се очаква компанията да намали страничните рамки около екрана и дори да премахне познатия централен хардуерен бутон. Освен това се смята, че устройството ще се предлага само с извит дисплей и няма да е налична версия с плосък. Корейският източник пише, че Samsung обмисля как да именува по-големия смартфон и не е изключено да добави към името му думата Plus.

Източник: The Investor

 • Гледам че Самсунг са си купили Harmon (тоест JBL, Harman Kardon, AKG и т.н. вече са техни). Дали няма да ни изненадат с подобрени спикъри или слушалки в S8?
  board
 • При Le Max рамката е 1.6mm от страна, тоест 3.2mm от двете, почти колкото при Note 7. Но понеже дисплея е 16:9, колкото и да е тънка рамката телефона си остава доста широк 83.5mm. Докато с една смяна на пропорциите на дисплея, лесно вдигаш размера и запълваш лицевата площ, без да става широк.
  board
 • Ето ти материал за сравнение за рамка. И размер на телефон с 6.33 дисплей
  geleto_
 • Поиграх си малко да посмятам с какви размери биха били телефони с подобни дисплеи. Основното нещо което разглеждам е колко широки биха били телефоните, защото това е основен фактор свързан с удобството за ползването им с една ръка и причина част от хората да не искат телефони с големи дисплеи. И ако приемем, че размера на дисплея е ясен от новината, ще погледна каква минимална рамка около дисплея в широчина е постигната в устойствата от тази година. Samsung Galaxy S7 - 142.4 x [B]69.6[/B] x 7.9 mm 5.1" дисплей - 112.9mm х [B]63.5[/B]mm дебелина на рамки - [B]6.1[/B]mm Samsung Galaxy S7 edge - 150.9 x [B]72.6[/B] x 7.7 mm 5.5"дисплей - 121.8mm х [B]68.5[/B]mm дебелина на рамки - [B]4.1[/B]mm Samsung Galaxy Note7 - 153.5 x [B]73.9[/B] x 7.9 mm 5.7"дисплей - 126.2мm х [B]71[/B]mm дебелина на рамки - [B]2.9[/B]mm Вижда се, че при извиването на дисплея рамката намалява, а когато това е по-агресивно, като при Note 7 се достига до едва 2,9mm ширина на рамката. Ще приема, че за бъдещите телефони от S серията рамката вероятно ще е от този порядък. Така сега вече да си дойдем на думата, какви размери да очакваме при евентуалните 5,7 и 6,2 инча дисплей на новите устройства. Ако приемем, че ще продължат да ползват дисплей с [B]16:9[/B] проприция QHD[B](2560х1440)[/B] и искат да заема 90%+ от лицевия панел. При 5.7"(126.2mm х 71mm) дисплей би следвало, че малкия модел ще има ширина близка до Note 7, но ще е по-къс. Това като цяло ми се струва доста малко вероятно. При 6.2"(137.3mm х 77.2mm), тук вече отиваме на телефон с ширина от 80mm. Което отнова звучи страшно много. Това ме навежда на мисълта, че за да се постигне не много широко устройство, запазващо габаритите на сегашните телефони е вероятно да видим смяна на пропорциите на диспля. Да погледнем какво се случва при [B]17:9 (2720х1440)[/B]. Така при 5.7"(128mm х 67.7mm) дисплей, вече широчина на телефона може да е към 70,6mm, което звучи нормално за S срията. При 6.2"(139.2mm х 73.7mm) дисплей - тук ширината на телефона става 76.6mm, което не е малко, но все пак остава по-малко примерно от iPhone 7 Plus. По този начин може да се постигнат едни по-нормални като размер устройства с големи дисплеи. Нека отидем още една крачка напред и погледнем какво ще се случи, ако издължат дисплея още повече до 18:9 с други думи [B]2:1(2880х1440)[/B] При 5.7"(129.5mm х 64.7mm) - така вече могат да постигнат телефон дори по-тесен от S7 или със сходни размери без да извиват дисплея. При 6.2"(140.9cm х 70.4mm) - тук също е възможен размер подобен на S7 Edge Освен за намаляване на ширината, с изължаването да дисплея може по-лесно да се постигне и запълването на лицевия панел по дължина. Това разбира се са си изцяло мои спекулации и предположения, базирани на много допускания и нямам никаква идея дали наистина ще има удължаване на дисплите на S8, просто ми се струва логично. От друга страна едно удължаване пък ще създаде други проблеми с вече наличното 16:9 съдържание.
  board
 • Добре, щом това казва корейският източник, се съгласявам, не ми е силен корейския :) Просто в англоговорящите сайтове в които съм мяркал новината, включително и в този с който завършва новината тук, се говори, че размера няма да се промени. Както и да е, акцента за мен и без това по-скоро е свързан с вдигането на размера на дисплея. [Quote]Няма как да не се увеличат малко.[/Quote] По принцип няма проблем да увеличат дисплея, като сменят пропорциите на му. Също както при Xiaomi Mix дисплея не е 16:9, а е 17:9. Всъщност това ми звучи като най-логичния начин по който могат да запълнят цялата площ и да сложат толкова големи дисплеи. В противен случай ще се получат едни доста големи устройства. Разбира се, ако слуха изобщо е верен.
  board
 • Бях се засилил към Ноте7. Ама сега за 6.2 ще се фъргам. Само Нокиа може да попречи :D
  geleto_
 • Няма как да не се увеличат малко. Ето от източника (The Bell): [Quote]The Galaxy S8 Plus is 6.2 inches larger than the previous Galaxy S8 Edge (5.7 inches). However, the expansion of the display size will not significantly increase the size of the smartphone itself. Samsung Electronics plans to expand the screen by changing the area occupied by the physical home button located at the bottom of the smartphone to the display area, thereby minimizing the size of the smartphone. The physical home button is replaced by the virtual home button.[/Quote]
  chilko
 • Защото е най-популярния Андроид телефон в света и доста хора се интересуват, за това сигурно ;)
  board
 • Какво ни занимавате с модел който ще излезе след 3 месеца.
  NIkolay Nuk
 • Май някой малко си е съчинявал, защото в източника се посочва, че размерите няма да се променят. Но в предвид, че всичко са слухове, никой не знае какво точно ще излезе накрая. Аз се замислих, че ако опънат дисплея по височина за да заеме целия телефон, ще видим дисплей с някаква странна резолюция(пропорции). Но каквото и да е, определено бих се радвал на дисплей заемащ огромна част от предния панел.
  board
 • [Quote]Освен това се смята, че устройството ще бъде налично само във версия с извит дисплей, което би трябвало да запази размерите му по-компактни, но все пак се пригответе за по-голям корпус.[/Quote] Май не става въпрос само за дисплея.
  Izparitel