Samsung си подсигури критичен елемент за бъдещите сгъваеми смартфони

Samsung си подсигури критичен елемент за бъдещите сгъваеми смартфони

Благодарение на информация от Корея научаваме, че Samsung е постигнала ексклузивно партньорство с компанията Dowoo Insis за доставката на стъклено покритие за дисплеи на име „Ultra-thin Glass" (UTG). Очаква се това решение да бъде използвано при следващото поколение смартфони със сгъваем екран на корейците.

Към момента Dowoo произвежда около 500 000 панела месечно, а дебелината им е между 30 и 100 микрометра. Въпреки това стъклото е по-издръжливо на надраскване спрямо полиамидния филм, който е използван в Galaxy Fold. Като част от споразумението Dowoo са получили инвестиция от 12 милиарда вона (9.37 милиона евро), но се очаква допълнително финансиране за разширяване на производствения капацитет.

Наскоро научихме, че Samsung иска да продаде 6 милиона смартфона със сгъваеми дисплеи догодина, което означава, че настоящият капацитет на Dowoo би трябвало да е достатъчен. През идните години обаче се очаква сериозен ръст на доставките, което води и до необходимостта от по-мащабно производство на специфичните компоненти.

Източник: etnews

Препоръчани оферти