Samsung спира производството на мобилни телефони в Китай

Samsung спира производството на мобилни телефони в Китай

Samsung са преустановили производството на мобилни телефони в Китай - този очакван ход е продиктуван от засилената конкуренция на местните производители, както и общия спад на пазара през последните тримесечия. Миналата година корейците затвориха единия от заводите си, а по-рано през годината ограничиха мощностите в последната си база в Хойчжоу.

Дялът на компанията на пазара на мобилни телефони в Китай се сви до 1% от 15% през 2013 на фона на възхода на производители като Huawei и Xiaomi. Пред Reuters Samsung споделят, че ходът е предприет с цел увеличаване на ефикасността на производствения процес, а мощностите се изместват в други региони в зависимост от търсенето на различните пазари. През изминалите години корейците инвестират в разширяването на базите си в страни като Индия и Виетнам.

Източник: Reuters

Препоръчани оферти

 • Според мен това, че Китай е евтина работна ръка и големите компании издевателстват над тях като ги ползват за роби едва ли не, българина я разпознава като "братска страна", понеже и тук положението е подобно, и вижда в тях себе си. Затова толкова се възхвалява китайската индустрия, защото броят техния напредък като на държава близка до нашата, която е дръпнала напред.
  Но да не забравят, че посоката, в която трябва да гледаме е запад, а не изток.
  iWolff
 • Интересува ги, защото според тях това е единственият и неповторим пазар в целия свят, или може би това е целият техен свят!!..
  Ванката
 • А нас какво ни интересува, че телефоните на Samsung не се продават в Китай? Нито съм ходил там, нито някога мисля да отида. Теб защо те радва толкова тази новина?
  iWolff
 • Къде сте фенове на гнусмас? 01 20% пазарен дял - 1%????????
  HICHNELANDER