Samsung започва масовото производство на чипсети по 10-нанометрова технология

Samsung обяви, че нейното подразделение за полупроводници за пръв път в света започва масовото производство на чипсети по 10-нанометрова FinFET технология. Компанията посочва, че производственият й процес залага на специална 3D структура на транзисторите с допълнителни подобрения в изработката и в дизайна спрямо 14-нанометровите чипове, което води до 30% увеличение в повърхностната ефективност и с 27% по-добра производителност или 40% намаление в консумираната енергия.

Компанията е планирала и подобрен 10-нанометров процес с допълнителен ръст в производителността, който ще се ползва за масово производство на чипсети през втората половина на следващата година. Първите чипове с 10-нанометрови чипсети се очакват на пазара в началото на следващата година – най-вероятно сред тях ще са Snapdragon 830 и Exynos 8895, които ще се ползват и в Galaxy S8.

Източник: Samsung

 • Ем пирам нали е форум да се знае, щото много бързо рсботи и еикам може да са му го турнали, на самсунг .
  Holon
 • И какво общо има телефона ти с темата за 10 нанометровата технология на Самсунг? Или просто си тролиш, щото друго не можеш? (no)
  Rosen Petkov
 • Новият айфон и той ли е с този 10нано процесор, щото е супер бърз... още преди да натисна и отваря страницата, много съм доволен.
  Holon
 • [Quote]Вместо да правят чипсети най-добре да прекратят всякакво производство и да си закрият фирмичката заради ГРАНДИОЗНИЯ провал с нот 7 и за радост на всички iПерковци. [/Quote] https://youtu.be/6Afpey7Eldo
  ex_bg
 • Това са рисковете, когато една компания прави много неща. В къщи имам микровълнова, фурна за вграждане и прахосмукачка на Самсунг. На микровълновата и изгоря магнетрона - ползвам я за часовник. Фурната ходи 3 пъти в сервиз, сега няма вентилатор, но баба си доживя до 90 години без вентилатор, така че си карам без него. Прахосмукачката се чуди дали да работи или не. Умен телефон на Самсунг не си купих, щото глупавият дето имах не става за нищо. Абе , искрено се надявам 10nm тех-процес да става за нещо, щото останаха 3-4 производителя и ако един изгърми съвсем щея овапцаме.
  A4i
 • Няма как да не повдигнеш темата... Сигурно и тя те повдига?
  muamamu1
 • Вместо да правят чипсети най-добре да прекратят всякакво производство и да си закрият фирмичката заради ГРАНДИОЗНИЯ провал с нот 7 и за радост на всички iПерковци.
  Mr_Atkinson
 • [Quote]Че да не вземат сега и процесорите да гръмнат.[/Quote] Май си забравил кой произвежда процесорите на наЙфоните, а? Да не вземат и те да почнат да гърмят. :P
  Rosen Petkov
 • ммм дам определено тия шегички са доста доста тъпи имайки предвид че новите iphone 7 вече има +10 изгорели ... шегичките ви са доста безвкусни
  tixooo
 • Тази шега беше смешна преди 3 седмици в първите няколко хиляди paste-a :)
  obje