Samsung Galaxy S10 и Note10 получават някои от функциите на Galaxy S20

Samsung Galaxy S10 и Note10 получават някои от функциите на Galaxy S20

Samsung започва разпространението на новата версия на графичния интерфейс One UI 2.1, която дебютира със серията смартфони Galaxy S20, до Galaxy S10 и Note10. С нея потребителите ще имат достъп до редица нови функционалности и добавки. Започваме с интегрирането на системата с изкуствен интелект, наречена Single Take. Чрез нея е възможно заснемането на множество снимки и клипове, като впоследствие получавате опция за запазване на най-добрите от тях.

За Galaxy S10 ще е достъпен и подобрен нощен режим, а и двете миналогодишни серии получават режим за нощен хиперлапс. Подобрения са налични и в редактора за изображения чрез прилагане на персонализирани филтри. Новият професионален режим за заснемане на видео от своя страна позволява регулирането на редица настройки, включително нивата на ISO и скорост на затвора. По време на запис ще можете да превключвате между предната и основната камера.

Добавени са и множество новости в галерията, които помагат за по-лесното организиране на съдържанието. За целта се използва функционалност, наречена Clean View, която е базирана на технология с изкуствен интелект. Чрез нея изображенията в приложението за галерията се групират автоматично по зададени параметри. Към редактора на изображение е въведен и нов инструмент за бърз кроп на снимките.

Улеснява се и споделянето на съдържание чрез добавянето на безжичната функционалност Quick Share, за която можете да научите повече тук. Процесът по актуализация ще е поетапен, като засега ъпдейтът е достъпен в Нидерландия и Германия.

Източник: Samsung