Сгъваемият смартфон на Apple може да се появи през 2023

Сгъваемият смартфон на Apple може да се появи през 2023

Напоследък сме свидетели на все повече данни за това, че Apple разработва смартфон със сгъваем екран. Междувременно анализаторът Минг-Чи Куо споделя данни за плановете на компанията в тази насока.

Според него устройството ще е с екран с диагонал между 7.5- и 8 инча и ще се появи през 2023. Това обаче е при условие, че бъдат решени проблеми свързани с масовото производство и ключова технология. Данните на Куо сочат, че проектът все още не е стартирал официално и най-вероятно е в много ранен етап на разработка.

Междувременно от анализатора научихме още, че част от смартфоните на Apple през следващата година може да имат отвор за селфи камера. Освен това Куо очаква поне един от моделите от висок клас през 2023 да предложи вграден в дисплея сензори за отпечатъци и дори телефото камера с перископен механизъм.

Друга интересна прогноза на анализатора е, че през 2023 компанията ще представи и първия си iPhone без прорез или отвор в екрана. Това е при условие, че разработката на необходимите технологии премине гладко.

Източници: MacRumors, 9To5Mac

  • Изостават с технологиите милите американци.
    julianjulian10